SEGRE

POLÍTICA SOBIRANISME

El ministeri de Foment es nega a traspassar Rodalies a la Generalitat

Escepticisme del Govern davant de l’oferta de nous compromisos en infraestructures

Rull, De la Serna i Borràs, ahir a Barcelona abans de la reunió.

Rull, De la Serna i Borràs, ahir a Barcelona abans de la reunió.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El traspàs de Rodalies va tornar a ser ahir el principal element de discrepància entre el Govern i l’Executiu central. El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, va estendre la mà per arribar a acords, malgrat que es va negar al traspàs, davant de l’escepticisme de la Generalitat, que va reclamar l’execució de les inversions pendents (vegeu més informació a la pàgina 11).

De la Serna, que va mantenir la primera entrevista amb la consellera de Governació, Meritxell Borràs, i amb el conseller de Territori, Josep Rull, va anunciar que prepara un nou pla de Rodalies que espera poder consensuar amb la Generalitat. “Si firmem un acord serà vinculant”, va assegurar De la Serna, després d’escoltar els retrets de Rull sobre l’escàs compliment de les inversions previstes a Rodalies per part de l’Estat. El conseller va reclamar al ministre “fets”, perquè “ja ho tenim tot parlat en infraestructures”. Rull va reivindicar el traspàs total a la Generalitat de les competències sobre Rodalies com a millor manera de garantir el seu bon servei, a la qual cosa es va negar el ministre de Foment. Rull va posar també sobre la taula qüestions com la titularitat de la Generalitat de ports i aeroports i l’impuls en la construcció del Corredor Mediterrani.

El ministre De la Serna va demanar complir amb el marc constitucional i va negar que els recursos al TC es deguin a decisions de “caràcter polític” contra Catalunya.

El Govern defensa les urnes i deixar d’utilitzar el TCLa consellera Meritxell Borràs va demanar al ministre de Foment que el Govern central no interposi més recursos i retiri els ja presentats al Tribunal Constitucional contra lleis catalanes, com les recorregudes en matèria d’habitatge.

tracking