SEGRE

TURQUIA VIOLÈNCIA

Quatre persones mortes en un atac a un tribunal turc

Dos de les víctimes eren terroristes abatuts per la Policia després d’explotar un cotxe bomba || Sospites de l’autoria del PKK

Imatge de la zona de l’atemptat al costat del Palau de Justícia.

Imatge de la zona de l’atemptat al costat del Palau de Justícia.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Almenys dos persones van morir ahir i unes altres set van resultar ferides per un cotxe bomba que va esclatar al costat d’un tribunal a la ciutat d’Esmirna, a l’oest de Turquia, segons va informar el governador provincial, Erol Ayyildiz, citat pels mitjans. Segons va precisar, els morts són un policia i un funcionari del tribunal i entre els set ferits hi ha tres agents. A més, la Policia va abatre dos presumptes terroristes durant un tiroteig que es va produir després de l’explosió del cotxe bomba i estava provant de localitzar-ne un tercer.

El cotxe bomba va esclatar cap a les 16.00 hores locals al costat d’un punt policial davant del tribunal, el principal de la província d’Esmirna, a l’entrada utilitzada per jutges i fiscals.

Turquia suggereix que darrere de l’atemptat hi podria haver “serveis d’Intel·ligència estrangers”

Segons Ayyildiz, els primers indicis apunten que el Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK) és darrere de l’atac. El PKK és considerat una organització terrorista per Turquia, els Estats Units i la UE. “Ha esclatat un enfrontament després que els nostres agents provessin d’aturar un vehicle en un control policial davant del tribunal de Bayrakli”, va explicar Ayyildiz en declaracions a la premsa.

El viceprimer ministre, Veysi Kaynak, va ressaltar que aparentment els terroristes tenien la intenció de cometre un atemptat més important, ateses les armes confiscades. “Partint de la preparació, les armes, les bombes i la munició confiscades, sembla que s’estava planejant una gran atrocitat”, va comentar.

Paral·lelament, les forces de seguretat turques van detenir una nova tanda de sospitosos, que podrien ser de l’ètnia uigur, a qui es relaciona amb l’atemptat contra una discoteca a Istanbul, atac que va deixar 39 morts, segons van confirmar a l’agència de notícies Anatolia fonts policials, sense donar detalls de la xifra exacta. Ahir, Kaynak va revelar que l’autor de l’atemptat podria ser uigur.

Per la seua part, el també viceprimer ministre de Turquia, Numan Kurtulmus, va suggerir que certs “serveis d’Intel·ligència estrangers” podrien estar darrere de l’atemptat.

tracking