SEGRE

ACCIDENT AERI

Trillo diu que ja va demanar el seu relleu i vol tornar al Consell d’Estat

Assegura que la seua responsabilitat política per l’accident del Iak-42 ja ha quedat depurada amb les eleccions || Rufián desitja que “no dormi ni una nit en pau”

Imatge d’arxiu de l’exministre de Defensa i actual ambaixador d’Espanya a Londres, Federico Trillo.

Imatge d’arxiu de l’exministre de Defensa i actual ambaixador d’Espanya a Londres, Federico Trillo.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ambaixador d’Espanya al Regne Unit, Federico Trillo, va assegurar ahir que l’estiu passat ja va demanar al llavors ministre d’Exteriors, José Manuel García Margallo, deixar l’ambaixada de Londres per tornar a ocupar el seu lloc com a lletrat al Consell d’Estat.

Així ho va assenyalar en declaracions a la Cadena Cope, al conèixer-se dimecres que el Govern el rellevarà com a ambaixador, després del dictamen del Consell d’Estat en el qual es responsabilitza el ministeri de Defensa de l’accident del Iak-42, que va portar l’oposició a exigir-ne el cessament. Els familiars de les víctimes exigeixen que no torni a ocupar un càrrec públic. Trillo va recordar que va acabar el seu mandat com a ambaixador el maig de l’any passat i ja va plantejar la seua tornada a Espanya tant a Margallo, quan el Govern estava en funcions, “que em va oferir altres possibilitats”, com a l’actual titular d’Exteriors, Alfonso Dastis. “Torno al Consell d’Estat, que és la meua carrera i el meu futur ja el decidiré jo”, va subratllar.

Respecte al dictamen del mateix Consell d’Estat sobre l’accident del Iak-42 que responsabilitza el ministeri de Defensa quan ell el dirigia, va assegurar que no ha pogut llegir-lo sencer, “ni tampoc el que ha fet amb tan mala fe i tanta manipulació la notícia”, i va lamentar que s’estigui tractant de “confondre”, ja que “el que s’ha publicat sobre que el Consell d’Estat responsabilitza el Govern de la tragèdia” del Iak-42, és “rotundament fals”. Trillo va assegurar que, en aquesta ocasió, “com ha ocorregut en tota la tragèdia del Iak-42, alguns que s’han entossudit a utilitzar-la políticament contra el Govern del qual vaig formar part no han dubtat a filtrar-la com sempre al mateix diari (El País) i al mateix periodista”.

Per la seua part, el responsable de l’àrea Internacional i la UE de la gestora del PSOE, Ricardo Cortés, va demanar a Trillo que renunciï a tornar a ocupar el seu lloc de lletrat en el Consell d’Estat una vegada que sigui rellevat com a ambaixador al Regne Unit immediatament. El portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, va desitjar que l’ambaixador al Regne Unit “no dormi ni una nit en pau”, després que es conegués l’informe del Consell d’Estat.

tracking