SEGRE

POLÍTICA PARTITS

Iceta avisa la gestora que el PSC tria les seues aliances

Assegura la neutralitat davant d’unes primàries al PSOE || Reclama “sinceritat” sobre el referèndum d’independència

El primer secretari dels socialistes catalans, Miquel Iceta.

El primer secretari dels socialistes catalans, Miquel Iceta.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, va afirmar ahir que el PSOE té dret a mostrar el seu posicionament, però que les decisions que afecten el PSC es prenen a Catalunya. Iceta va respondre així el portaveu de la gestora del PSOE, Mario Jiménez, que va reclamar aquesta setmana capacitat de supervisió de la direcció socialista sobre eventuals pactes electorals entre el PSC i els comuns.

El primer secretari socialista va assenyalar que no es vol “ni plantejar” que el PSOE no permeti al PSC votar sobre el pròxim secretari general, una decisió que va titllar d’“error”. Iceta va comentar també que va donar suport a Pedro

Sánchez

perquè des del PSC es compartia la seua política i perquè era el secretari general, però que davant d’un procés de primàries no pensa prendre partit. “El que farem és afavorir la màxima informació, debat i participació dels militants del PSC, juntament amb els militants del PSOE, per prendre aquesta decisió”, va afegir.

Sobre el referèndum, el líder del PSC va reclamar “sinceritat” per no generar expectatives falses que després el que portaran són frustracions i irritacions que seran molt difícils de superar”.

Mendia va argumentar que una política penitenciària d’aquest tipus “probablement facilitaria el camí individual de la reinserció i aquest reconeixement del mal causat a la societat basca” per part dels presos d’ETA, “ara que comencen a dissuadir” de la negativa a assumir les vies legals.

La líder del PSE va afirmar, a més, que el desarmament d’ETA no és “l’important” i que “n’hi ha prou que donin les coordenades dels zulos”. Mendia va subratllar també que la dissolució de la banda “beneficiaria” els presos.

El PSE demana l’apropament dels presos d’ETA al País Basc? La secretària general del Partit Socialista d’Euskadi (PSE), Idoia Mendia, va defensar ahir que seria “bo” poder apropar els presos d’ETA a presons situades en zones més pròximes al País Basc.

tracking