SEGRE

POLÍTICA EUA

Trump admet els atacs cibernètics però nega el seu efecte electoral

Michelle Obama s’acomiada demanant als joves esperança

Donald Trump.

Donald Trump.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president electe dels Estats Units, Donald Trump, va qualificar de “constructiva” la trobada mantinguda ahir amb responsables d’Intel·ligència i va advertir que, encara que Rússia i altres actors llancin de forma “constant” atacs cibernètics, l’activitat dels hackers no va tenir “absolutament cap efecte” en els últims comicis.

Trump va afirmar que la polèmica entorn de la implicació de Rússia en la passada campanya electoral és una “caça de bruixes” orquestrada pels seus adversaris. En aquest sentit, el Congrés dels EUA va confirmar ahir el triomf electoral del magnat en les eleccions presidencials del passat 8 de novembre, enmig d’una gran tensió pels intents de diversos legisladors demòcrates perquè s’invalidés el resultat per la suposada ingerència de Rússia en els comicis.

Trump va prestar aquest dijous declaració jurada en relació amb el litigi que manté amb el xef espanyol José Andrés, que es va negar a complir un contracte firmat entre tots dos després de les polèmiques declaracions del magnat sobre immigrants mexicans.

Michelle Obama va centrar ahir el seu últim discurs oficial en els joves, a qui va demanar que abracin l’esperança davant de la por, així com la “gloriosa diversitat” dels EUA, al declarar entre llàgrimes que exercir de primera dama en els últims vuit anys ha sigut “l’honor” més gran de la seua vida. Encara que li queden dos setmanes a la Casa Blanca, fins al 20 de gener, la d’ahir va ser la seua última intervenció pública i Michelle Obama va elegir que fos durant un acte sobre educació, una de les seues prioritats com a primera dama.

tracking