SEGRE

TERRORISME JIHADISME

Al-Qaeda declara la Jihad a Espanya per Ceuta i Melilla

A través d’un vídeo amb el seu líder, Ayman al-Zawahiri || Comparen les ciutats autònomes amb Palestina o el Caucas

Una captura del vídeo del líder d’Al-Qaeda, Ayman al-Zawahiri.

Una captura del vídeo del líder d’Al-Qaeda, Ayman al-Zawahiri.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El líder d’Al-Qaeda, Ayman al-Zawahiri, ha amenaçat per sisena vegada Espanya amb la crida a recuperar per a l’islam les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla.

El responsable de l’organització terrorista carrega en un vídeo difós a través de xarxes socials la Jihad contra Espanya i anima els seus membres a lluitar per acabar amb el que denomina “usurpació espanyola” dels dos territoris.

És la sisena vegada que Al-Qaeda amenaça Ceuta i Melilla, que també reivindica l’Estat Islàmic

Al vídeocomunicat, Al-Qaeda es refereix a totes les ciutats que, segons l’organització, pateixen per estar ocupades pels “apòstates”. Els terroristes reivindiquen que hi ha una “confiscació de Palestina per Israel, la d’Àsia Central i el Caucas per Rússia, la del Caixmir per l’Índia, la de Ceuta i Melilla per Espanya i la del Turquestan Central per la Xina”. D’altra banda, el vídeo també afirma que els musulmans han d’alçar-se contra Europa. “Cal revifar la missió de fer la Jihad per alliberar els països de l’ocupació dels infidels nadius i els seus agents apòstates”, assegura. El vídeo vol ser també un avís als que creuen que estan desactivats, en part per la irrupció de l’Estat Islàmic (EI), que li ha fet minvar gran part de la militància. Una amenaça amb la qual l’organització que va liderar Osxama bin Laden pretén demostrar que manté la força i que pot atemptar en qualsevol moment.

És la sisena vegada que Al-Zawahiri amenaça Ceuta i Melilla, un fet amb el qual coincideix amb l’EI, que segons documents de l’Audiència Nacional inclou entre els seus plans la “recuperació” de les dos ciutats. “Potser creieu que hem oblidat el nostre Al-Andalus? Aviat sortireu humiliats de les nostres terres. Us jurem per Al·là que només és qüestió de temps. Teniu els dies comptats, descendents de micos i porcs”, clamen des de l’organització terrorista.

tracking