SEGRE

SUCCESSOS EUA

EUA no descarta causes terroristes en el tiroteig mortal de l’aeroport

L’FBI assenyala que el presumpte tirador va aterrar a Florida amb la intenció de cometre l’atac || El sospitós és un exmilitar que va estar destacat a l’Iraq

Centenars de persones a la pista de l’aeroport de Ford Lauderdale, poc després de l’atac.

Centenars de persones a la pista de l’aeroport de Ford Lauderdale, poc després de l’atac.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sospitós del tiroteig de divendres a l’aeroport Fort Lauderdale-Hollywood de Florida, Esteban Santiago, va triar premeditadament aquest estat del sud-est nord-americà per perpetrar l’atac sense que se sàpiga de cap incident previ durant el vol o en la recollida d’equipatges que pogués haver motivat aquesta violència, segons va informar ahir l’FBI.

Les autoritats nord-americanes van assenyalar que Santiago està cooperant amb la investigació i que va mantenir una llarga conversa de diverses hores divendres amb els agents que treballen en el cas. Fins ara, els agents no han trobat “cap motiu concret” per a l’atac de divendres passat o per a l’elecció d’aquest aeroport, encara que no descarten motivacions terroristes.

Santiago, de 26 anys, veterà de l’Iraq i que, pel que sembla, pateix trastorns mentals, va ser traslladat ahir a la presó del Comtat de Browal i se li imputaran càrrecs federals. Demà està prevista la seua compareixença davant un tribunal federal.

L’FBI va explicar que Santiago, exmembre de la Guàrdia Nacional d’Alaska, va utilitzar una pistola de 9 mil·límetres que transportava de forma legal a l’equipatge facturat. Quan el va recollir, va obrir foc en plena zona de recollida d’equipatge després de carregar l’arma en un lavabo. També va revelar que van passar tot just 80 segons des que van començar els trets fins que van arribar els membres de les forces de seguretat i van aconseguir que Santiago es rendís.

“Tot apunta que va seguir els procediments de l’Administració per a la Seguretat en el Transport” sobre el trasllat d’armes a l’equipatge, va explicar l’agent especial de l’FBI George Piro, responsable de l’oficina de la policia federal a Miami. Piro va assenyalar que Santiago no estava en cap llista de prohibició de vol.

Els agents han interrogat ja gairebé 200 testimonis, han recollit totes les proves físiques i han revisat els enregistraments de les càmeres de seguretat, va indicar Piro, que va afegir que correspon a la Fiscalia concretar els càrrecs que es presentaran. “Continuem estudiant la possibilitat del terrorisme com a possible motivació d’aquest atac”, va reconèixer Piro.

tracking