SEGRE

POLÍTICA EUA

Obama avisa Trump: “Putin no és de l’equip”

El magnat diu que Rússia respectarà “molt més” els EUA quan ell sigui president i insisteix que no hi ha “evidències” que l’atac cibernètic afectés el resultat electoral

El president dels Estats Units, Barack Obama.

El president dels Estats Units, Barack Obama.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president dels EUA, Barack Obama, va advertir ahir el seu successor, el republicà Donald Trump, que Vladímir Putin “no és del nostre equip” i va reiterar que els russos “es van ficar” en les últimes eleccions nord-americanes. Obama va assegurar que una de les coses que més el preocupen és el fet que sembla haver-hi molts membres del Partit Republicà que tenen més confiança en Putin que en els seus companys demòcrates.

Trump, per la seua part, va assegurar ahir que quan ell arribi a la Casa Blanca Rússia respectarà els EUA “molt més” que ara i va fer vots perquè hi hagi “bones relacions” entre els dos països. Trump va abordar el tema en una sèrie de missatges a la xarxa Twitter que va difondre a continuació d’una altra cadena anterior vinculada amb els informes d’intel·ligència que va rebre sobre l’atac cibernètic rus que hi va haver durant les passades eleccions presidencials. Els comentaris de Trump sorgeixen després de difondre’s aquest divendres informes oficials que detallen el paper de Rússia en l’atac cibernètic que van patir institucions nord-americanes en el procés que va culminar amb els comicis del 9 de novembre, que va guanyar Trump.

Una de les conclusions de les agències d’intel·ligència és que el president rus, Vladímir Putin, va ordenar aquests atacs perquè tenia “una clara preferència” per Trump i es buscava també “denigrar” el seu rival en els comicis, la demòcrata Hillary Clinton. El magnat va reiterar ahir que no hi ha “evidències” que els atacs cibernètics que va patir el procés electoral del país afectessin el resultat final.

D’altra banda, el president electe va anunciar ahir que ha escollit l’exsenador Dan Coats per dirigir els serveis d’intel·ligència del país, un dels llocs clau del seu Govern. El nomenament final de Coats requereix la confirmació del Senat.

tracking