SEGRE

METEOROLOGIA CONSEQÜÈNCIES

Més de 20 morts per l’onada de fred que fueteja Europa

La majoria a Polònia i Itàlia, però també a Grècia i Rússia || Cancel·lats 633 vols a Turquia, especialment a Istanbul

Gel fragmentat a les aigües del riu Rába a Gyor, a 120 quilòmetres de Budapest.

Gel fragmentat a les aigües del riu Rába a Gyor, a 120 quilòmetres de Budapest.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una intensa onada de fred recorre gran part d’Europa i ha causat en els últims dies més de 20 morts a Itàlia, Polònia, Turquia, Grècia i fins i tot a Rússia, on aquest cap de setmana es van registrar temperatures no vistes, des de fa més d’un segle.Itàlia, amb vuit morts dissabte, seguia ahir en estat d’alerta i l’onada de fred que afecta amb especial intensitat el centre i sud. A Polònia les temperatures van arribar a menys 25 graus i van costar la vida almenys a 10 persones, segons el Centre de Seguretat del Govern polonès. Després d’aquestes morts, el nombre de morts a Polònia per fred des del novembre ascendeix a 55, xifra a la qual cal afegir 24 més per inhalació de monòxid de carboni emès per les estufes que utilitzaven per escalfar-se.

A Alemanya, les nevades i el gel en carrers i carreteres van provocar diversos accidents i l’Institut del Clima Alemany va recomanar als ciutadans no sortir de casa.A la part europea de Rússia, les temperatures han caigut per sota dels 30 graus sota zero i a Grècia l’onada de fred ha deixat dos morts.

A Albània dos persones sense llar van morir i a Turquia les fortes nevades van obligar a cancel·lar 633 vols, especialment a Istanbul.

tracking