SEGRE

INVESTIGACIÓ CORRUPCIÓ

Una gravació mostra Netanyahu i un empresari intercanviant favors

El primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu.

El primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La investigació policial en la qual s’ha vist implicat el primer ministre israelià per sospites de corrupció inclou un enregistrament d’àudio que mostra Benjamin Netanyahu intercanviant favors amb un empresari, segons va assegurar ahir el diari Haaretz. La investigació conté entre els documents una cinta en què un empresari no identificat ofereix donar suport al lideratge de Netanyahu per mantenir-se en el poder a canvi d’importants beneficis i favors.

Les suposades proves documentals estarien incloses en un dels dos casos que investiga la policia des de l’estiu passat, conegut com a cas 2000, del qual amb prou feines han transcendit detalls, però que els mitjans locals descriuen com “el més greu”. Netanyahu va ser sotmès a dos interrogatoris policials en una setmana. El mandatari es va mostrar sorprès “per les evidències contra ell” que va aportar la policia durant els interrogatoris, afegeix Haaretz.

En relació amb el cas 1000, el Canal 10 va revelar que el primer ministre també hauria utilitzat els seus vincles amb el secretari d’Estat nord-americà, John Kerry, per ajudar el productor israelià Arnon Milchan a adquirir un visat nord-americà renovat. La Fiscalia va assegurar que té proves que justifiquen una investigació criminal.

tracking