SEGRE

METEOROLOGIA CONSEQÜÈNCIES

Alarma per la situació dels refugiats amb l’onada de fred

Brussel·les responsabilitza Grècia || Desenes d’immigrants estan atrapats a la frontera entre Sèrbia i Hongria a -20º

La nevada més gran en set anys ahir a Istanbul, gairebé paralitzada.

La nevada més gran en set anys ahir a Istanbul, gairebé paralitzada.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Comissió Europea va dir ahir que són “insostenibles” les condicions en les quals milers de refugiats afronten l’onada de fred als campaments instal·lats a Grècia, si bé va avisar que la “responsabilitat” per millorar la situació recau sobre les autoritats hel·lenes.

“La Comissió és conscient que la situació actual és insostenible”, va declarar en roda de premsa a Brussel·les la portaveu comunitària d’Immigració, Natasha Bertaud.

MSF adverteix que l’hivern posa en perill la vida dels refugiats als Balcans

Tanmateix, va afegir la portaveu, “assegurar unes condicions de recepció adequades a Grècia és una responsabilitat de les autoritats”.

Brussel·les afirma que utilitza els seus contactes periòdics amb Atenes per recordar al Govern d’Alexis Tsipras la necessitat urgent de comptar amb “infraestructures addicionals d’acollida” a les illes, per garantir als immigrants que arriben una assistència adequada.

En aquest context, la Unió Europea es manté disposada a proporcionar nous fons per ajudar a costejar aquestes millores, va recordar Bertaud.

D’altra banda, desenes d’immigrants asiàtics, afganesos i pakistanesos, alguns amb nens, estan acampats en tendes improvisades enmig de temperatures gèlides de fins a menys 20 graus centígrads a la frontera nord de Sèrbia, esperant el seu torn per poder entrar a Hongria.

Metges sense Fronteres va denunciar la seua situació. I és que més d’una vintena de persones han mort en les últimes hores en diversos llocs d’Europa on es registra una onada de fred polar que es mantindrà alguns dies més, segons els experts. Els països més afectats són Polònia, Grècia, Bulgària, Sèrbia, Albània, la República Txeca, Itàlia, Romania, Croàcia, Turquia i Ucraïna. A més, l’aerolínia de bandera Turkish Airlines ha cancel·lat més de 800 vols des de dissabte.

tracking