SEGRE

PARTITS POLÍTICA

Aznar carrega contra Rajoy

Critica les pujades d’impostos i adverteix dels pactes que poden comportar més despesa pública || El PP descarta que l’expresident creï un altre partit

Aznar ahir durant el seu discurs al dinar amb el ple de l’Associació Valenciana d’Empresaris.

Aznar ahir durant el seu discurs al dinar amb el ple de l’Associació Valenciana d’Empresaris.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’expresident del Govern central José Maria Aznar va criticar ahir la política de Mariano Rajoy, en especial en el terreny impositiu a l’afirmar que “impostos alts, dèficit i deute” són el contrari “del cercle virtuós en què l’economia espanyola ha d’ancorar el seu creixement i, per tant, l’ocupació i la viabilitat futura de l’Estat del benestar”. En la seua primera aparició pública des que fa unes setmanes va anunciar que abandonava la presidència d’honor del PP, el president de la fundació FAES va advertir a València dels “pactes a base de més compromís de despesa, sense reformes de pes”.

Davant d’una setantena d’empresaris, set dels quals dones, i sense fer declaracions als periodistes, Aznar va assenyalar que l’actual fragmentació parlamentària i un govern en minoria són poc propicis per a les reformes, però va afegir que “estabilitat i reformes no són una opció, sinó un imperatiu”. Amb referència al conflicte amb Catalunya, va advocar per “recuperar i enfortir” la “singularitat” territorial però sense caure en les “temptacions del radicalisme” i davant “d’una destructiva confrontació d’identitats”.

“Què hem de fer (amb Trillo), treure’l d’Espanya, enviar-lo a l’illot del Perejil?”

D’altra banda, el vicesecretari de Comunicació del Partot Popular, Pablo Casado, va assegurar que Aznar continuarà sent un referent per a la formació i va assenyalar que no se l’imagina fora de l’organització que ell mateix va refundar.Davant les preguntes dels periodistes sobre la hipòtesi que pogués crear un altre partit, va insistir que la història del Partit Popular “no s’entén” sense l’“aportació” d’Aznar, que “continua sent una referència importantíssima”. Algunes enquestes apunten que un partit a la dreta del PP podria restar-li vots.

En concret, manté el sistema de doble volta que ha proposat el vicesecretari d’Organització del PP, Fernando Martínez-Maillo, però introdueix com a novetat que en la segona volta tots els militants puguin votar també el president. En el document del número tres del partit aquesta segona votació quedava en mans dels compromissaris.

Cifuentes torna a demanar primàries per elegir el líderLa gestora del PP de Madrid que dirigeix Cristina Cifuentes portarà el sistema de primàries al congrés nacional del Partit Popular a través d’una esmena a la ponència Política i d’Estatuts en la qual demana que s’apliqui la premissa “un militant, un vot” en l’elecció del president nacional, regional i provincial.

tracking