SEGRE

PARTITS

L’entorn de Colau registra "Comuns" com a possible marca del futur partit

El nou espai que impulsen Podem, ICV, EUiA i Barcelona a Comú vol evitar el succeït en vigílies de les eleccions municipals de 2015, quan una persona aliena a les confluències va registrar el nom Guanyem

L’entorn de Colau registra

L’entorn de Colau registra "Comuns" com a possible marca del futur partit

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els impulsors del nou partit que promou l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i altres forces de l’esquerra alternativa han registrat la marca "Comuns", que se sumeixi a altres com "Catalunya En Comú" o "En Comú Podem" per evitar un altre cas Guanyem, han explicat fonts d’aquest espai polític.

Amb aquesta mesura, el nou espai que impulsen Podem, ICV, EUiA i Barcelona a Comú vol evitar el succeït en vigílies de les eleccions municipals de 2015, quan una persona aliena a les confluències va registrar el nom Guanyem amb què s’identificava llavors a la formació de Colau, que no va poder utilitzar-la en els comicis.

Encara que els 'comuns’ han registrat diverses marques electorals, el nom definitiu del nou partit no es decidirà fins l’assemblea constituent, prevista per al dissabte 1 d’abril, en la qual la militància tindrà l’última paraula.

La marca "Comuns" es va inscriure el passat 5 de desembre, mentre que Catalunya a Comú porta registrat des del 12 de gener de 2016 i En Comú Podem, nou dies més tard.

Abans de les festes nadalenques, els 'comuns’van presentar el procés de construcció del nou subjecte polític, una campanya participativa oberta a la ciutadania que han batejat amb el nom d’"Un País en Comú", que s’inicia aquest mes de gener i culminarà amb l’assemblea fundacional d’abril.

Finalment, els 'comuns’ donaran el tret de sortida al procés participatiu el proper 29 de gener en un acte que tindrà lloc a les cotxeres de Sants de Barcelona, en el que participarà el seu líder i portaveu del grup promotor, Xavier Domèmech.

Durant aquest procés participatiu es discutirà, entre altres temes, la nomenclatura de la nova formació.

tracking