SEGRE

POLÍTICA EUA

Examen al Govern Trump

El fiscal general proposat passa pel Comitè de Control del Senat || Jeff Sessions es compromet a no investigar Hillary Clinton

Manifestants interrompen Jeff Sessions al Senat.

Manifestants interrompen Jeff Sessions al Senat.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El senador Jeff Sessions, nominat per Donald Trump per ser el fiscal general, es va comprometre ahir a no investigar personalment l’excandidata presidencial demòcrata Hillary Clinton pel cas dels correus electrònics o per les polèmiques donacions a la Fundació Clinton.

“Aquest país no castiga els enemics polítics”, va dir ahir Sessions al Comitè Judicial del Senat, on els legisladors avaluen la seua candidatura per convertir-se en titular de Justícia dels EUA en el nou Govern de Trump. D’aquesta forma, Sessions va assegurar que s’inhibiria de qualsevol investigació a Cinton, a qui Trump va prometre que perseguiria judicialment i ficaria a la presó una vegada que fos elegit president dels EUA. El senador va assegurar que s’apartaria de “qualsevol qüestió” que impliqués l’exsecretària d’Estat perquè una investigació podria “posar la seua objectivitat en qüestió” a causa dels nombrosos comentaris que va pronunciar contra l’exprimera dama durant la cursa a la Casa Blanca.

El president electe oferirà avui la primera roda de premsa des del juliol de l’any passat

Durant la campanya electoral, Trump va prometre que faria que el fiscal general designés un fiscal especial per investigar Clinton, que va acusar de comprometre la seguretat del país per utilitzar un servidor privat de correus per tractar assumptes oficials quan era secretària d’Estat (2009-2013). D’altra banda, Trump oferirà avui la primera roda de premsa en més de cinc mesos, per aclarir alguns dubtes que sorgeixen davant del seu mandat. Trump no compareix davant la premsa des de juliol de l’any passat.

El president electe va anticipar que a la roda de premsa aclarirà quins passos s’adoptaran per complir la promesa de demanar la derogació del programa de salut conegut com a Obamacare. Trump també intentarà explicar que farà amb els seus negocis. Els mateixos dubtes s’han traslladat a la situació del gendre, l’empresari immobiliari Jared Kushner, que va ser designat aquest dilluns com a futur assessor sènior presidencial i que també té pendent aclarir temes en aquest sentit. D’altra banda, el president dels EUA, Barack Obama, ha arribat aquesta matinada a Chicago per pronunciar el discurs final de la seua Presidència a bord de l’Air Force One, en el que serà el seu últim viatge com a inquilí de la Casa Blanca a l’avió presidencial. Malgrat que a Obama encara li queden 10 dies en el càrrec, el viatge d’avui a Chicago serà el seu últim desplaçament fora de Washington fins a l’arribada de Trump.

tracking