SEGRE

POLÍTICA EUA

Els nomenats a Defensa i la CIA per Trump adverteixen sobre Rússia

El Senat fa un primer pas de cara al desmantellament de l’‘Obamacare’

Tropes nord-americanes ahir a l’arribar a Zagan, a l’oest de Polònia.

Tropes nord-americanes ahir a l’arribar a Zagan, a l’oest de Polònia.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els escollits pel president electe dels EUA, Donald Trump, per dirigir la CIA i el departament de Defensa es van distanciar ahir del magnat. En les seues compareixences davant el Senat, que ha de confirmar-ne les designacions, el congressista Mike Pompeo i el general retirat James Mattis van alertar del perill de Rússia i es van allunyar dels elogis de Trump al Govern de Vladímir Putin, enmig de la polèmica dels informes d’intel·ligència sobre els atacs cibernètics russos. L’autor del dossier sobre informació comprometedora del magnat seria un exagent de l’MI6 britànic que hauria fugit del seu domicili al sud de Londres or por de represàlies russes.

Pompeo, designat per dirigir la CIA, va qualificar Rússia com una “amenaça” a l’envair Ucraïna i intimidar Europa, mentre que Mattis, nomenat per al Pentàgon, va alertar del risc que els EUA perdin influència si no manté unes creixents Forces Armades. D’altra banda, el Senat va fer un primer pas per a la revocació de l’Obamacare, aprovant que diversos comitès preparin legislació per desmantellar el programa sanitari. En un altre ordre de coses, Marine Le Pen va visitar ahir la Torre Trump però no va transcendir si es va reunir amb el president electe dels EUA.

Rússia titlla d’“amenaça” el desplegament de l’OTANEl Govern de Rússia interpreta “com una amenaça” el desplegament de carros de combat i blindats nord-americans a Polònia, segons va declarar ahir el portaveu de la Presidència russa, Dmitri Peskov.

tracking