SEGRE

EUROPA REFUGIATS

Prop de 26.000 nens arriben sols a Itàlia havent creuat el Mediterrani

El 2016, mentre l’ONU reclama mesures per evitar morts de refugiats pel fred || Hongria anuncia una campanya de detencions sistemàtiques d’immigrants

Uns 25.800 nens no acompanyats van arribar a Itàlia el 2016 després de creuar el mar.

Uns 25.800 nens no acompanyats van arribar a Itàlia el 2016 després de creuar el mar.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més de 25.800 menors no acompanyats van arribar a les costes d’Itàlia després de travessar el mar Mediterrani el 2016, xifra que es va duplicar respecte a la registrada el 2015, va denunciar ahir l’Unicef. “Aquests números no tenen precedent i mostren que la crisi de refugiats i immigrants a Europa és una crisi de nens”, va afirmar la portaveu de l’Unicef, Sarah Crowe.

Els nens no acompanyats van representar el 91% del total de 28.200 de menors que van arribar l’any passat a Itàlia com a refugiats o immigrants.

Tres anys de llibertat condicional per a la periodista hongaresa que va trepitjar refugiats

D’altra banda, refugiats i immigrants estan morint a Europa com a conseqüència de l’onada de fred i neu i l’ONU va reclamar que els governs haurien de fer més per ajudar-los en lloc de rebutjar-los a les fronteres.

Per la seua part, el Govern grec considera “injustes” les crítiques realitzades des de Brussel·les a la situació en la qual s’han vist nombrosos refugiats i immigrants atrapats al país com a conseqüència de l’onada de fred d’aquesta setmana, denunciant que en part han estat els mateixos socis europeus els que han contribuït a la situació actual. Dilluns passat, una de les portaveus de la Comissió Europea va qualificar d’“insostenibles” les condicions en les quals milers de refugiats estaven afrontant l’onada de fred a Grècia.

Segons va dir, “assegurar unes condicions de recepció adequades a Grècia és una responsabilitat de les autoritats”.

D’altra banda, Petra Laszlo, la periodista hongaresa que el setembre del 2015 va ser filmada agredint refugiats que entraven al seu país des de la frontera sèrbia, va ser condemnada a tres anys de llibertat condicional.

A més a més, el Govern hongarès va anunciar que està plantejant, per seguretat, una normativa que suposaria la detenció en centres d’internament de tots els sol·licitants d’asil mentre es resolen els seus procediments.

tracking