SEGRE

POLÍTICA SOBIRANISME

La Fiscalia apunta a la CUP per cremar fotos del rei

Els Mossos han d’elaborar un informe judicial identificant-ne els autors || Ciutadans es prepara per a un avançament electoral

Un dels actes organitzats per la CUP el 12 de desembre.

Un dels actes organitzats per la CUP el 12 de desembre.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya hauria demanat als Mossos d’Esquadra que identifiqui els diputats de la CUP i altres càrrecs electes que el passat 12 de desembre van trencar fotos de Felip VI al Parlament en un acte amb presència d’abundants mitjans de comunicació, segons va informar ahir El Periódico. L’acte va ser convocat en solidaritat amb els cinc militants de la CUP imputats per l’Audiència Nacional per haver cremat fotos del monarca i fragments de la Constitució l’11 de setembre. En l’acte del Parlament van participar Anna Gabriel, Benet Salellas, Eulàlia Reguant, Mireia Vehí, Gabriela Serra i Joan Garriga. La Fiscalia pretén investigar si aquests diputats poden ser acusats d’un delicte d’injúries al rei.

Aquesta imputació pot provocar noves tensions entre la conselleria d’Interior i la CUP, ja que els Mossos, com a policia judicial, tenen l’obligació legal d’elaborar l’informe que els sol·licita la Fiscalia.

Sobre un referèndum a tot Espanya: “Té una complexitat tan gran que em costa imaginar-ho”

D’altra banda, la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, va reiterar ahir que “estan convençuts” que hi haurà un avenç electoral encara que s’aprovin pressupostos. Arrimadas va afirmar que la Generalitat “no podrà allargar gaire més” la legislatura perquè l’única oferta política que té és “un 9-N al setembre”. Arrimadas va avançar que no votaran uns comptes públics que “el Govern deixa en mans d’una assemblea de la CUP” i va assegurar que des de Ciutadans estan “preparats” per a les eleccions anticipades.

En aquest sentit, el delegat del Govern central, Enric Millo, va considerar ahir que fer un referèndum a tot Espanya té “una complexitat tan gran” que li “costa imaginar-ho”. Millo va respondre així al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que va desafiar l’Estat a proposar un referèndum a tot Espanya i el va instar a aclarir si és una postura “seriosa”. D’altra banda, Millo li va retreure que demani una solució al Govern central quan el sobiranisme és “responsable” de la situació.

tracking