SEGRE

Cospedal demana '"perdó en nom de l'Estat" per l'accident del YaK-42

Diu que el Ministeri de Defensa canvia d’opinió i reconeix la responsabilitat objectiva de l’Estat

La ministra de Defensa,

Cospedal demana '"perdó en nom de l'Estat" per l'accident del YaK-42EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, ha demanat aquest dilluns "perdó en nom de l’Estat" als familiars dels militars morts en l’accident del Yak-42.

Així s’ha pronunciat Cospedal davant de la Comissió de Defensa del Congrés, on compareix per informar sobre el dictamen del Consell d’Estat de l’accident aeri, ocorregut el maig de 2003 i en el que van morir 62 militars espanyols quan tornaven d’una missió a l’Afganistan.

Ha indicat que transcorreguts gairebé 14 anys del "tràgic esdeveniment" el Ministeri de Defensa canvia d’opinió i reconeix la responsabilitat objectiva de l’Estat.

És una qüestió "important i de reconeixement i no tinc cap problema en demanar perdó en nom de l’Estat per no haver reconegut anteriorment la responsabilitat de l’Estat als familiars i ho faig de cor", ha dit Cospedal.

La ministra ha demanat perdó en el torn de rèplica i després que els portaveus de PSOE, Antonio Hernando, de Podemos, Pablo Iglesias, i de Ciutadans, Albert Rivera, sol·licitessin la ministra que demanés una disculpa explícita.

En la seua compareixença Cospedal ha reconegut la responsabilitat de l’Estat en l’accident del Yak-42 i ha avançat que emetrà una resolució que espera "mitigui almenys una part del dolor", perquè "les víctimes el mereixen, les famílies el necessiten i la societat ens ho demana -ha afegit-".

"Tenim l’obligació moral d’honrar la memòria de les víctimes, soldats espanyols, que van morir en la tragèdia del Iac 42 i demanar un just i digne reconeixement per a elles i les seues famílies", ha assegurat Cospedal.

tracking