SEGRE

AUTOMOCIÓ ESCÀNDOL

El president de Volkswagen sabia de la manipulació d’emissions

Va participar en una reunió clau dos mesos abans de l’escàndol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’antic president de la junta directiva de Volkswagen, Martin Winterkorn, que va dimitir fa més d’un any per l’escàndol dels motors trucats per ocultar els nivells reals d’emissions contaminants, coneixia al detall les manipulacions almenys dos mesos abans que sortissin a la llum. Segons informacions que va publicar ahir el diari Bild, Winterkorn va participar el 27 de juliol del 2015 en una “decisiva reunió” en la qual es va debatre quin era el millor moment per informar les autoritats nord-americanes de les manipulacions, detallades en aquesta sessió.

Un dels gràfics presentats durant la reunió, que es va celebrar a la seu del grup a la ciutat alemanya de Wolfsburg i a la qual van assistir quinze directius, es referia a l’emissió sense filtrar de gasos contaminants amb el terme mode acústic, utilitzat internament per VW per referir-se al

Un dels directius implicats ja ha sigut detingut als Estats Units per aquest cas

software

il·legal utilitzat. “En vam parlar, que s’havia instal·lat una cosa il·legal als nostres cotxes”, va assegurar un dels participants.

Un altre dels gràfics discutits figura així mateix un que planteja dos estratègies diferents per informar les autoritats nord-americanes.

La primera, segons el document que publica el diari, seria l’opció “defensiva”, que consistieix a esperar l’aprovació de nous models per informar posteriorment les autoritats, i amb la qual cosa s’assumia el risc el risc de multes elevades. La segona, “l’ofensiva”, hauria consistit a ser totalment transparents i garantir multes inferiors, però a costa d’arriscar l’autorització de nous models. Es va optar per la segona, però un dels directius, Oliver Schmidt, –detingut recentment als Estats Units en relació amb l’escàndol–, va aconseguir imposar el criteri contrari, avalat per Winterkorn.

tracking