SEGRE

SOBIRANISME CATALUNYA

Entre urnes i pressupostos

La CUP critica l’amenaça d’eleccions a Catalunya si no donen suport als comptes || Puigdemont, Junqueras i Romeva explicaran a Europa el referèndum

Jordi Sànchez, durant l’acte d’ahir de l’ANC a Sant Feliu de Llobregat.

Jordi Sànchez, durant l’acte d’ahir de l’ANC a Sant Feliu de Llobregat.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La CUP es queixa de la falta de flexibilitat en les negociacions dels pressupostos de la Generalitat i de la pressió que hi haurà eleccions anticipades si no s’aproven els comptes. Aquesta setmana es presenta com especialment important per als Pressupostos, mentre s’anuncia un acte del president, Carles Puigdemont, el vicepresident, Oriol Junqueras, i el conseller d’Exteriors, Raül Romeva, per explicar a Brussel·les el procés sobiranista i el camí cap al referèndum, sigui pactat o no.

El diputat de la CUP Benet Salellas creu que la reunió de divendres passat entre la CUP i el Govern pels pressupostos és “un senyal” que l’executiu ha respost a la seua petició i s’ha “posat les piles” per avançar en la negociació. En una entrevista televisiva, va lamentar ahir que “fins ara hem vist una ERC molt segrestada pel PDeCAT”, amb una negociació amb un “perfil molt baix” i va instar la formació de Junqueras a “superar aquesta situació”. “Volem que aquests pressupostos facin olor de CUP”, va reblar.

La CUP calcula que es podrien ingressar entre 100 i 150 milions més amb la seua modificació

Contra un referèndum a tot l’Estat: “Els suecs no van votar sobre la independència de Noruega”

Salellas va lamentar com han anat fins ara les negociacions dels pressupostos: “No pot ser que parlem de l’IRPF i l’interlocutor que tens davant et digui o accepteu el que plantegem nosaltres o anem a eleccions.” El diputat de la CUP va assegurar, a més, que amb la modificació d’aquest impost per part del Govern es podria ingressar entre 100 i 150 milions d’euros addicionals.

Junqueras es va mostrar ahir a la nit convençut que hi haurà acord pressupostari amb la CUP. En una entrevista a la televisió, va rebutjar un referèndum a tot l’Estat. “Els suecs no van votar sobre la independència de Noruega”, va dir.

D’altra banda, Carles Puigdemont, Oriol Junqueras i Raül Romeva viatjaran el dia 24 a Brussel·les per participar en un acte al Parlament Europeu on faran pedagogia sobre el referèndum, segons van explicar ahir fonts del govern de la Generalitat. Explicaran que hi ha una majoria al Parlament que vol pactar una consulta vinculant, però denunciaran també que el Govern espanyol no vol negociar-la i que tenen intenció de celebrar-la igualment. També aprofitaran per donar un missatge de confiança a la Unió Europea, remarcant la seua vocació europeista. S’hi preveu la presència de premsa internacional, diplomàtics i eurodiputats.

L’entitat dedicarà cada mes que quedi fins a la celebració del referèndum a un tema en concret, el primer dels quals serà infraestructures i mobilitat eficient.

tracking