SEGRE

PARTITS POLÍTICA

Patxi López nega haver “traït” Sánchez per voler ser candidat

Rebutja un “arranjament” amb Susana Díaz per neutralitzar l’exlíder del PSOE

L’exlehendakari Patxi López va anunciar el cap de setmana la seua candidatura a les primàries del PSOE.

L’exlehendakari Patxi López va anunciar el cap de setmana la seua candidatura a les primàries del PSOE.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’endemà de presentar la seua candidatura a les primàries del PSOE, l’exlehendakari Patxi López va negar haver “traït” Pedro Sánchez, que segueix sense revelar les seues intencions. En les primeres entrevistes després de llançar-se a la cursa d’unes primàries que no se celebraran fins d’aquí a quatre mesos, López va rebutjar qualsevol tipus d’“arranjament” amb la dirigent andalusa, Susana Díaz, perquè s’ha de donar satisfacció als militants, i va repetir que no sent que hagi “traït” Sánchez, perquè les lleialtats són als projectes.

Entorn del seu, ja batejat com el de l’“esquerra exigent”, es va situar la presidenta de les Balears, Francina Armengol, un dels més rellevants suports que va tenir Pedro Sánchez fins al final del mandat i que ahir va demanar-li que s’uneixi a l’equip del basc.

Altres socialistes afins a Susana Díaz, com el president de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page; el de València, Ximo Puig, i l’expresident del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, van demanar respecte. Puig va advertir López i tots els candidats que es presentin a les primàries que no són una “cita de vagarejar pels passadissos del poder”, sinó que “s’ha de fer una cosa més seriosa, que és presentar projectes”.

El PSC confirma Cunillera com la seua veu a la gestoraEl secretari d’Organització del PSC, Salvador Illa, va anunciar ahir que el partit proposarà la lleidatana Teresa Cunillera per representar els socialistes catalans a la gestora, la cadira de la qual va quedar buida des que es va constituir en vistes al congrés que el PSC va celebrar a la tardor. Va assenyalar que el partit serà “neutral” en el procés de primàries del PSOE i va reclamar que els militants puguin votar. Va subratllar que afavoriran al màxim el procés d’informació a la militància sobre les diverses opcions que es puguin presentar al congrés del PSOE “perquè pugui participar-hi i elegir qui consideri més oportú”. Va indicar que l’opció que els militants puguin votar-se s’està discutint en el si de la gestora, però de moment no s’ha acordat res formalment.

tracking