SEGRE

ECONOMIA PRESSUPOSTOS

Brussel·les accepta amb reserves el pressupost espanyol pel dèficit

Necessita un ajustament de 2.200 milions per cobrir el desfasament de dos dècimes

De Guindos va atendre ahir els mitjans al ministeri d’Economia.

De Guindos va atendre ahir els mitjans al ministeri d’Economia.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Comissió Europea considera que el pla pressupostari enviat a començaments de desembre pel Govern espanyol compleix “en línies generals” el Pacte d’Estabilitat i Creixement, malgrat que estima que el dèficit públic d’aquest any serà del 3,3%, dos dècimes per sobre del compromís adquirit.

“La Comissió considera que l’esborrany de pla pressupostari actualitzat d’Espanya compleix en línies generals les disposicions del Pacte d’Estabilitat el Creixement”, destaca el dictamen aprovat ahir pel col·legi de comissaris.

No obstant, l’executiu comunitari assenyala que Espanya no complirà per un “estret marge” l’objectiu de dèficit públic aquest any, a pesar que les mesures aprovades pel Govern central van incrementar “significativament” la probabilitat de complir l’objectiu de dèficit nominal per al 2016, el 4,6%, i es corresponen amb l’“esforç estructural exigit” el 2017, del 3,3%.

Per tant, Brussel·les “convida” les autoritats espanyoles a “estar preparades” per adoptar mesures addicionals” davant del “risc elevat” de no complir els objectius estipulats. El desfasament de dos dècimes entre les previsions del Govern espanyol i les de Brussel·les equivalen a uns 2.200 milions d’euros.

Per la seua part, el ministre d’Economia, Luis de Guindos, va destacar el “reconeixement” de Brussel·les i destaca que des d’Europa no demanen “mesures addicionals”.

El conservador Antonio Tajani, nou president de l’Eurocambra? El convervador, excomissari italià i eurodiputat del Partit Popular Europeu (PPE) Antonio Tajani serà des d’avui i durant els propers dos anys i mig el president del Parlament Europeu, després de guanyar el seu rival, el socialista Gianni Pittela, en la quarta i última ronda de votacions per elegir el successor de Martin Schulz al capdavant de la institució. La votació final es va resoldre amb 351 vots a favor d’Antonio Tajani, davant dels 282 suports rebuts pel socialista Pittella. A Tajani li van donar suport els conservadors i reformistes.

tracking