SEGRE

SUCCESSOS

"Molts morts" en un hotel sepultat per una allau a Los Abruzos, a Itàlia

Eren 22 els hostes registrats a l’establiment

Una imatge facilitada pels equips de rescat.

Diversos morts en un hotel d'Itàlia sepultat per una allauVigili del Fuoco

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un dels integrants de l’equip de rescat que ha aconseguit entrar a l’hotel Rigopiano a la localitat de Farindola, a la regió dels Abruços, sepultat per una allau després dels terratrèmols d’aquest dimecres, va assegurar que "hi ha molts morts", en declaracions que recullen els mitjans de comunicació italians.

La Protecció civil de l’ajuntament de Penne, a la província de Pescara, va explicar que ahir eren 22 els hostes registrats a l’hotel que es troba al massís del Gran Sasso (a uns 1.300 metres d’altura), a la serralada dels Apenins, i als que cal sumar el personal que treballa allà.

Antonio Crocetta, un dels responsables del Cos de Rescat Alpí de Los Abruzos, que van arribar a l’hotel després de diverses hores d’ascens amb els esquís va confirmar que hi haurà moltes víctimes.

Els equips de rescat es van posar en marxa després de rebre ahir alguns missatges de text en els quals s’advertia de l’allau, però les condicions del temps amb intenses nevades i més de cinc metres de neu acumulats han fet molt difícil l’ascens.

Cap a les quatre de la matinada d’avui van arribar amb esquís els primers equips de rescat del Cos dels Alpins i van rescatar dos homes Giampiero Parete i Fabio Salzetta, dos dels hostes que es trobaven fora de l’Hotel durant l’allau i que van poder refugiar-se en un cotxe i advertir del succeït.

A la zona estan també arribant algunes ambulàncies i altres mitjans de rescat que se’n van obrint pas lentament gràcies a llevaneu.

Segons els primers testimonis dels equips de rescat, l’hotel està parcialment esfondrat i completament sepultat sota la neu i es veuen alguns llums, però no arriben veus del seu interior.

tracking