SEGRE

ITÀLIA TRAGÈDIA

Trobades amb vida deu persones dins de l’hotel sepultat per una allau a Itàlia

De moment, els bombers n’han rescatat cinc, quatre de les quals nens || Es desconeix encara el parador d’una vintena més, entre empleats i turistes atrapats sota la runa de l’edifici

Captura de vídeo del rescat d’una dona a l’hotel Rigopiano.

Captura de vídeo del rescat d’una dona a l’hotel Rigopiano.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Gairebé 48 hores després de l’allau de neu que va sepultar l’hotel Rigopiano, als Abruços (centre d’Itàlia), els equips de recerca van localitzar ahir deu persones amb vida, i d’aquestes van aconseguir rescatar quatre nens i una dona d’entre la runa.

Els dos primers rescatats, una mare i el seu fill, van ser traslladats a un hospital a Pescara, on va rebre l’alta el primer supervivent trobat dijous amb vida, que ja va poder reunir-se amb la seua dona i el seu fill.

El fiscal de Pescara va confirmar l’obertura d’una investigació per “homicidi involuntari”

De moment són quatre les víctimes mortals confirmades de les prop de trenta persones que s’estima que es trobaven a l’hotel, entre clients i empleats. La totalitat dels hostes són italians que es trobaven a la zona de vacances, segons van explicar les autoritats italianes.

La recerca serà llarga ja que, com va explicar el president de Rescat Alpí del Piemont, Luca Giaj Arcota, “s’han trobat runa, mobles i cotxes a fins a 400 metres de distància” de l’hotel. “Això significa que la recerca continuarà encara bastant sobre una superfície de terreny àmplia”, va afegir.

Els treballs es desenvolupaven ahir amb extrema cautela, ja que els serveis de socors temien que l’estructura de l’hotel pugui enfonsar-se pel pes de la neu o que l’activitat a la zona pugui provocar una nova i important allau.

La tragèdia es va produir dimecres passat, quan va sepultar l’hotel una allau de neu, probablement ocasionada pels quatre terratrèmols de magnitud superior als 5 graus registrats aquesta setmana en la zona del centre d’Itàlia. Al cap de dos dies de la tragèdia que ha colpejat el país transalpí, també es va confirmar l’obertura d’una investigació que té per motiu l’“homicidi involuntari”.

L’objectiu de la indagació, oberta pel fiscal de Pescara, Andrea Papalia, és esbrinar si actes negligents han estat en l’origen de la tragèdia.

Dimecres passat, aquesta part del país va registrar en una hora tres sismes de més de 5 de magnitud en l’escala Richter, si bé en les últimes 24 hores no se’n va produir ja cap de superior a 4, encara que sí una desena entre 3 i 4 de magnitud, va precisar en una nota.

D’altra banda, en les últimes hores els equips de rescat italians van trobar sense vida tres desapareguts després dels terratrèmols, per la qual cosa són ja cinc els morts per aquests successos al centre d’Itàlia.

Més de 47.000 sismes des del mes d’agost al centre d’ItàliaSegons va informar ahir l’Institut Nacional de Geofísica i Vulcanologia (INGV), des del passat 24 d’agost, quan es va produir el terratrèmol d’Amatrice en el qual van morir unes 300 persones, el centre d’Itàlia ha registrat 47.600 tremolors.

tracking