SEGRE

ESTATS UNITS PRESIDÈNCIA

Trump ridiculitza les protestes de masses contra ell i ataca la premsa

Es pregunta a Twitter per què aquesta gent no va votar i insisteix que les xifres d’assistència a la investidura són falses || Treu el castellà del web de la Casa Blanca

Vista de la multitudinària protesta contra Trump dissabte al carrer 42 de Manhattan, a Nova York.

Vista de la multitudinària protesta contra Trump dissabte al carrer 42 de Manhattan, a Nova York.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president dels EUA, Donald Trump, va respondre ahir amb contradiccions a les multitudinàries marxes en contra seu dissabte a moltes ciutats del país i va ridiculitzar la gent que protestava, mentre el seu equip va aprofundir els atacs a la premsa i va insistir en les afirmacions falses sobre les xifres d’assistència a la investidura divendres passat. “Vaig veure les protestes, però sota la impressió que acabem de tenir una elecció. Per què aquestes persones no van votar?”, va afirmar Trump al seu compte personal a Twitter. Trump va assenyalar al tuit que les celebritats que van acompanyar i van assistir a aquestes marxes, entre elles les cantants Madonna i Alicia Keys, les actrius Scarlett Johansson, Ashley Judd i America Ferrera, i el cineasta Michael Moore, “van danyar greument la causa”. Tanmateix, poc després, Trump va ressaltar en un altre tuit que “les protestes pacífiques són un segell distintiu” de la democràcia nord-americana.

Durant la visita de dissabte a les instal·lacions de la CIA, Trump va acusar els mitjans de mentir sobre les xifres d’assistència a la seua investidura presidencial i va explicar que la multitud present “semblava” englobar entre 1 i 1,5 milions de persones. Poc després, el nou portaveu de la Casa Blanca, Sean Spicer, va denunciar els intents “vergonyosos i incorrectes” d’alguns mitjans per “minimitzar l’enorme suport” que es va veure en els actes d’investidura. Spicer va arribar a afirmar que mai abans hi havia hagut tant públic per a una investidura. Kellyanne Conway, consellera del president, va defensar ahir Spicer i va dir que el portaveu simplement va oferir “fets alternatius”, cosa que va causar sorpresa i indignació en mitjans i xarxes socials. D’altra banda, la versió en castellà del web de la Casa Blanca, oberta per Obama, va desaparèixer poc després de la presa de possessió de Trump. La nova administració, sense cap llatí als llocs de responsabilitat del gabinet, va ordenar també la clausura de Twitter i Facebook en espanyol.

En un altre ordre, el primer líder internacional que Trump rebrà a la Casa Blanca serà la primera ministra britànica, Theresa May, divendres, per tractar d’un futur acord comercial entre Londres i Washington.

tracking