SEGRE

ISLÀNDIA SUCCESSOS

Islàndia, el país menys violent, en xoc per l'assassinat d'una jove

Imatge d’una càmera de videovigilància on es veu la jove.

Imatge d’una càmera de videovigilància on es veu la jove.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cos de Birna Brjansdottir, una dona de 20 anys, va ser trobat diumenge passat en una platja del sud de Reykjavík, a Islàndia, el país amb menys taxa de criminalitat del món, amb 1,8 crims a l’any. Havien passat vuit dies de la seua desaparició.

Tot i que encara no es coneixen les causes de la mort de la jove –la policia ni tan sols ha confirmat que es tracti d’un assassinat– hi ha dos homes detinguts, sospitosos de la desaparició.

Es tracta de dos mariners, tripulació del vaixell grenlandès Nanoq Polar. Tots dos van ser arrestats després d’haver atracat a la capital islandesa mentre provaven de tornar a Grenlàndia.

El cas va començar el dissabte 14 de febrer: la jove, dependenta en una botiga, va acudir als bars de la zona portuària de la ciutat. L’última imatge que es té d’ella va ser captada per una càmera de videovigilància: la noia caminava, entrepussant, pels carrers del centre. Van trobar-ne les sabates al port, no gaire lluny d’on estava atracat el vaixell en el qual viatjaven els dos detinguts.

tracking