SEGRE

POLÍTICA SOBIRANISME

L'Eurocambra contraprograma la xarrada de Puigdemont a Brussel·les sobre el referèndum

El seu president convoca tots els ambaixadors davant de la UE a la mateixa hora || El PP també insta a no anar a la conferència i la Generalitat lamenta la reacció “histèrica” de l’Estat davant de la jornada

Puigdemont i Dastis, reunits ahir abans del començament del fòrum euromediterrani de Barcelona.

Puigdemont i Dastis, reunits ahir abans del començament del fòrum euromediterrani de Barcelona.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, defensarà avui la celebració d’un referèndum d’independència a Catalunya en una conferència que tindrà lloc a la seu del Parlament Europeu a Brussel·les i a què s’espera que acudeixin eurodiputats de diferents partits i nacionalitat, però que no comptarà amb representants oficials de les institucions de la UE, ni de la Comissió Europea ni de l’Eurocambra.

En aquest sentit, el president del Parlament Europeu, Antonio Tajani, va convocar ahir tots els cossos diplomàtics davant de les institucions europees, tant d’estats membres de la Unió Europea com de tercers països, en una recepció anual que coincidirà amb l’acte del president Puigdemont. Fonts de l’Eurocambra van afegir que aquest acte estava previst des de fa algun temps.

A això s’uneix que l’eurodiputat popular Esteban González Pons va escriure una carta a tots els seus companys del PPE en la qual demanava que no hi anessin per no crear la “falsa impressió” que l’Eurocambra dóna suport al referèndum. De fet, els eurodiputats del PP no acudiran a la conferència i tampoc tenen previst participar-hi els del PSOE, Izquierda Unida ni Podem.

A diferència de la seua visita a la capital belga al maig, Puigdemont no ha intentat reunir-se amb representants de les institucions europees. A més a més, l’Eurocambra s’ha desentès de la conferència, a l’indicar que no es tracta d’un acte “institucional”.

La portaveu del Govern, Neus Munté, va lamentar aquest dilluns la reacció “ridícula i en alguns moments histèrica” del Govern central davant de la conferència de Puigdemont, el vicepresident, Oriol Junqueras, i el conseller d’Exteriors, Raül Romeva, per explicar la consulta.

tracking