SEGRE

SALUT SUCCESSOS

Investiguen la mort d’una nena que esperava una ambulància a Blanes

Salut diu que va tardar 2 hores a arribar de Barcelona per dur-la a Girona però que l’atenció mèdica va ser correcta ||

Imatge de l’exterior de les instal·lacions de l’hospital de Blanes.

Imatge de l’exterior de les instal·lacions de l’hospital de Blanes.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La conselleria de Salut ha obert una investigació sobre la mort d’una nena de vuit anys a l’Hospital Comarcal de Blanes diumenge passat mentre esperava una ambulància pediàtrica per ser traslladada a l’Hospital Josep Trueta de Girona.

Segons fonts del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), el vehicle medicalitzat per atendre urgències infantils, dels quals només n’hi ha dos a tot Catalunya i es troben a Barcelona, va tardar dos hores a arribar, espera que les esmentades fonts van qualificar de “normal”. No obstant, CCOO va denunciar que l’ambulància va tardar quatre hores, dos més de les que reconeix la conselleria. El departament del conseller Antoni Comín va recordar que, malgrat que requeria ser traslladada a un altre centre, estava en un hospital que podia “mantenir estabilitzada” la seua situació.

Va detallar que la menor va arribar al servei d’urgències a les 2.33 hores de diumenge amb símptomes i signes que “orientaven a una cetoacidosi diabètica”, i la pediatra que la va atendre va iniciar el tractament de forma immediata.

A les 5.52 hores, el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) va rebre l’avís de l’Hospital Comarcal de Blanes per al trasllat interhospitalari cap al Josep Trueta. Després de valorar conjuntament el cas, va ser qualificat com a prioritat 1, que en l’argot mèdic significa que la pacient, “encara que requereix ser traslladada a un altre centre per al tractament, es troba en un hospital que pot mantenir estabilitzada la seua situació clínica”.

A les 6.18 hores, el SEM va confirmar l’Hospital Josep Trueta com a centre de destinació i a les 8.10 hores la unitat de suport vital avançat pediàtrica, procedent de l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona, va arribar a l’Hospital de Blanes i, malgrat els intents de recuperar la pacient, “l’evolució és desfavorable i acaba morint”.

Salut va remarcar que, fins que no estiguin les conclusions definitives de la investigació, no es donarà més informació a petició expressa de la família i per respecte al dol, i va demanar “responsabilitat i ètica professional” a totes les parts implicades. Tant el SEM com el síndic de Greuges han iniciat també les seues investigacions.

tracking