SEGRE

POLÍTICA PARTITS

Tere Cunillera serà des de demà la veu del PSC a la gestora del PSOE

Amb l’objectiu d’estendre ponts entre les dos formacions || Es mostra “segura i convençuda” que els socialistes catalans podran votar en les primàries

L’exdiputada lleidatana del PSOE, Teresa Cunillera.

L’exdiputada lleidatana del PSOE, Teresa Cunillera.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’exdiputada al Congrés per Lleida Teresa Cunillera s’incorporarà demà dijous a la comissió gestora del PSOE com a membre del PSC. La presència d’un representant del PSC en la direcció interina ja estava prevista des d’un inici, però el congrés dels socialistes catalans i les tensions amb Ferraz han anat retardant aquesta incorporació.

La presència de Cunillera pot servir per llimar diferències entre PSOE i PSC, que aquest divendres mantindran una nova reunió sobre les relacions orgàniques entre les dos formacions i que tindrà com a punt clau si els socialistes catalans podran votar en les primàries previstes per a l’abril.

En aquest sentit, la dirigent socialista es va mostrar ahir “segura i convençuda” que els militants del PSC continuaran “participant com sempre” en la vida orgànica del PSOE i podran votar en les primàries que la formació celebrarà aquest proper mes de maig per elegir un nou secretari general.

Cunillera va afirmar que “confia” que abans d’aquestes primàries s’hauran reconduït les tensions entre PSC i PSOE i “estarem en la millor disposició de nou”.

La inclusió de Cunillera en la gestora ja havia estat avançada en diverses ocasions per dirigents del PSC.

En aquest sentit, tant el primer secretari, Miquel Iceta, com el responsable d’Organització, Salvador Illa, havien assegurat la setmana passada que la incorporació de l’exdiputada lleidatana era qüestió de dies. Cunillera va explicar que vol “recuperar la relació fructífera que sempre hem tingut amb el PSOE, útil per a la ciutadania i de construcció d’alternatives” als governs del Partit Popular “per a la qual cosa posaré tota la meua bona voluntat”.

PP i Podem carreguen contra el suport del PSOE a la renda mínima? El suport del PSOE a la renda mínima d’inserció que demanen els sindicats CCOO i UGT i que portarà al Congrés va aixecar ahir polèmica amb PP i Podem. El portaveu parlamentari del PP, Rafael Hernando, va blasmar el PSOE la seua intenció de donar suport a la tramitació de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) impulsada pels sindicats per establir una renda mínima universal tan sols per “quedar bé” i el va animar a plantejar aquesta mesura al debat dels Pressupostos Generals de l’Estat per al 2017. El secretari d’Organització de Podem, Pablo Echenique, va posar en dubte la iniciativa del PSOE d’impulsar un ingrés mínim de 426 euros, perquè va afirmar que és una nova actuació al seu paper de “ministeri del Maquillatge Social” del Govern del Partit Popular.

tracking