SEGRE

EUA DECRETS

Trump dóna llum verda a la construcció de dos polèmics oleoductes

Paralitzats per Obama per contaminants

Trump durant la firma de les ordres al Despatx Oval.

Trump durant la firma de les ordres al Despatx Oval.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president dels EUA, Donald Trump, va firmar ahir dos ordres executives per ressuscitar els polèmics projectes dels oleoductes Keystone XL i Dakota Access, amb la qual cosa compleix dos promeses de campanya malgrat les crítiques de grups ecologistes. Trump va assegurar que la construcció d’aquests dos projectes, planejats fa anys però paralitzats pel Govern del demòcrata Barack Obama, estarà subjecta a “termes i condicions” que el seu gabinet “negociarà” amb les empreses encarregades de construir-los. “Això generarà molts llocs de treball al sector de la construcció”, va garantir.

Tots dos projectes van afrontar molta resistència de grups ecologistes a causa del poder contaminant del petroli procedent de les sorres bituminoses, la producció de les quals emet un 17% més de gasos amb efecte hivernacle que l’extracció convencional de cru.

Trump preveu mantenir l’actual director de l’FBI tot i airejar les investigacions contra Clinton

El segon dels projectes, a més, havia generat una forta protesta de la tribu indígena Standing Rock, per a la qual l’oleoducte Dakota Access farà malbé terres que consideren sagrades i contaminarà les aigües del riu Missouri, de les quals depèn el seu mode de vida. Paral·lelament, Trump es va reunir amb els màxims responsables dels consorcis automobilístics nord-americans General Motors, Ford i Fiat Chrysler Automobiles (FCA) i els va animar que les seues empreses construeixin noves plantes als Estats Units i que impulsin l’ocupació nacional.

Així mateix, el president dels Estats Units té previst mantenir l’actual director de l’FBI, James Comey, en el punt de mira durant els últims mesos per informar de les investigacions obertes contra la candidata del Partit Demòcrata a la Presidència, Hillary Clinton.

tracking