SEGRE

POLÍTICA SOBIRANISME

El Govern defensa l’acte de Brussel·les i la CUP critica que doni per fet seguir a la UE

Junqueras respon als anticapitalistes que sempre ha defensat un procés independentista transversal || La cupaire Anna Gabriel retreu “l’aposta pel turisme” en la conferència de l’Eurocambra

Puigdemont, durant una de les intervencions en la sessió de control d’ahir al Govern.

Puigdemont, durant una de les intervencions en la sessió de control d’ahir al Govern.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La diputada de la CUP Anna Gabriel va criticar ahir que el Govern transmetés durant la conferència de Brussel·les la idea que l’independentisme a Catalunya és un pensament únic i no divers, com segons el seu parer va quedar patent al defensar un país independent dins del marc de la Unió Europea. En sessió de control al Govern, Gabriel, en una resposta al vicepresident Oriol Junqueras, va retreure a l’Executiu “la seua aposta tan clara pel turisme” i que doni per fet que Catalunya ha de ser un nou estat d’Europa, “un extrem que haurien de poder decidir” els catalans, va subratllar. Gabriel tampoc es va mostrar d’acord amb el model econòmic que va defensar en la xarrada el president de la Generalitat, Carles Puigdemont. Gabriel va reclamar al Govern que, malgrat defensar el referèndum pactat com a primera opció, “no es distregui de l’única realitat que és la unilateralitat”, i va instar la Generalitat a preparar els catalans per a una legalitat intervinguda per l’Estat i a cridar els que reiteren que no volen cap altre procés participatiu com el 9-N a asseure’s a la taula i explicar-los que el referèndum tindrà garanties polítiques. Per la seua part, Junqueras va contestar que sempre intenta “explicar un procés independentista transversalment, socialment i ideològicament”, i va reconèixer que les relacions amb la UE no es veuen de la mateixa forma des dels diferents partits que donen suport al procés. El vicepresident va mantenir a més la seua aposta pel referèndum pactat, encara que va defensar l’opció de la unilateralitat.

El president es va mostrar satisfet que el Govern hagi pogut fer “pedagogia” per explicar la consulta en una sala del Parlament Europeu i va ressaltar que Catalunya, a causa “del seu dinamisme econòmic, empresarial i cultural desperta un gran interès” a Europa, és “enormement atractiva” per a les inversions i “evidentment és atractiva pel procés polític de mobilització pacífica”.

Puigdemont assegura que Catalunya resulta “atractiva” a la UE pel procés sobiranista

Puigdemont va acusar el líder del PP català, Xavier García Albiol, de fer el “ridícul” amb les seues crítiques i li va recomanar que “no es creguin la seua pròpia propaganda”, perquè la conferència no va tenir lloc “en un bar” sinó “a la sala més gran” de l’Eurocambra.

D’altra banda, Puigdemont va jutjar que la Conferència de Presidents de la setmana passada “no té cap efecte”, encara que va garantir que la Generalitat “no renuncia a cap euro ni cèntim que toqui als catalans” a través de l’“actual o futurible” model de finançament.

tracking