SEGRE

PSOE PROJECTE

Els afiliats del PSC votaran en les primàries si s’allisten

Al congrés, el PSOE vol fer front a l’“amenaça de PP i Podem” || La lleidatana Cunillera s’estrena en la gestora

Moment de la reunió d’ahir de la gestora del PSOE.

Moment de la reunió d’ahir de la gestora del PSOE.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El PSOE es proposa redefinir el seu projecte polític sobre la base que ha de presentar-se davant dels ciutadans com una alternativa a la dreta i a la “involució” que representa el PP i també al “populisme destructiu que pretén debilitar el nostre sistema polític” que encarna Podem.

Així consta al document Bases polítiques per a la ponència marc que va aprovar ahir la gestora de cara al 39 Congrés Federal del 17 i 18 de juny, en el qual els socialistes aposten per “reconquerir l’espai de centralitat” de la vida política espanyola i incideixen que les “idees força” del seu projecte socialdemòcrata són les d’“una societat justa en una democràcia forta”.

Teresa Cunillera participa per primera vegada en una reunió de la gestora per donar veu als catalans

A més, els militants del PSC podran finalment votar en les primàries per elegir el secretari general del PSOE si s’apunten prèviament a un cens. Aquesta és la solució a la qual han arribat els equips negociadors dels dos partits, que avaluen la seua relació després de la crisi oberta per la ruptura en la investidura de Mariano Rajoy.

D’altra banda, la lleidatana Teresa Cunillera, que es va incorporar ahir a representació del PSC a la gestora del PSOE, es va mostrar “segura” que avui la comissió de diàleg encarregada de revisar les relacions entre el PSOE i el PSC acabarà amb un “acord”.

Cunillera es va referir a aquest assumpte a l’arribada a Ferraz per participar per primera vegada en una reunió de la gestora, després que dimecres la delegació del PSC al comitè federal del PSOE ratifiqués el seu nomenament. “Estic segura que sortirà bé, perquè no tinc ni el més mínim dubte que tots van amb aquestes ganes d’acord i, per tant, no pot sortir malament”, va confiar l’exdiputada lleidatana.

D’altra banda, l’aspirant a la Secretaria General del PSOE, Patxi López, creu que no s’entendria que s’arribés a un candidat de consens després de la “tensió interna” viscuda al partit i creu que els militants han d’elegir el seu líder. A més va assegurar que no es considera “una tercera via”.

tracking