SEGRE

POLÍTICA SOBIRANISME

Santi Vidal desencadena una tempesta al dir que el Govern té “il·legalment” dades fiscals

Assegura que aquestes podrien utilitzar-se “per al cens electoral i per a tantes altres coses” || L’Executiu es desmarca de les paraules del jutge suspès i l’oposició exigeix explicacions a Carles Puigdemont

Array

Array

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El senador per ERC Santi Vidal assegura que el Govern té de forma “il·legal” les dades fiscals dels catalans i investiga jutges a Catalunya i que un govern estranger instrueix els Mossos en matèria de contraespionatge. Aquestes són algunes afirmacions que el jutge suspès Vidal, segons va recollir a l’edició digital d’ahir el diari El País, ha anat deixant anar en diverses conferències i discursos en municipis catalans entre el 24 de novembre passat i el 21 d’aquest mes de gener.

La informació relata que Vidal va explicar en aquestes conferències que la Generalitat ha aconseguit les dades fiscals de tots els residents a Catalunya i que els pressupostos del Govern tenen una partida camuflada de 400 milions d’euros per construir estructures d’Estat.

Segons Vidal, el Govern investiga jutges a Catalunya i s’instrueix els Mossos en contraespionatge

“La Generalitat té totes les vostres dades fiscals. Això és il·legal perquè està protegit per la llei de bases de dades. Són unes dades reservades, en teoria els que portem aquest procés no hauríem de tenir-hi accés, però de vegades succeeixen coses, no us direm com, perquè no és exactament legal”, va afirmar Vidal en aquestes conferències segons El País.

Per la seua banda, el Govern es va desmarcar d’aquestes declaracions i va assegurar que “tot el que fa l’Executiu és perfectament legal i surt a llum pública”.

Fonts del Govern recorden que es reten comptes al Parlament i que “en cap cas l’opinió sempre respectable de persones externes al Govern és vinculant sobre el que el Govern fa o deixa de fer” i que són els consellers i la portaveu els que expliquen l’acció de l’Executiu.

Les paraules de Vidal van encendre l’oposició i Ciutadans, Catalunya Sí que es Pot, Partit Popular i PSC van exigir la compareixença d’algú del Govern o del mateix president Carles Puigdemont perquè donin explicacions en relació amb les esmentades declaracions.

tracking