SEGRE

PANORAMA

“Es comença amb el TC i s’acaba per violar els drets individuals”

El Govern central veu necessari investigar les “greus” declaracions de Vidal || Rajoy diu que el tranquil·litza que la Generalitat desmenteixi les paraules del jutge

El portaveu del Govern, Íñigo Méndez de Vigo (esq.), i el ministre de Foment, Íñigo de la Serna.

El portaveu del Govern, Íñigo Méndez de Vigo (esq.), i el ministre de Foment, Íñigo de la Serna.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El portaveu del Govern i ministre d’Educació, Íñigo Méndez de Vigo, va qualificar de “greus” les declaracions del fins ara senador d’ERC Santiago Vidal assegurant que la Generalitat té les dades fiscals dels catalans il·legalment i va agregar que és “necessari investigar-ho”. “Es comença per no acatar les sentències del Tribunal Constitucional i s’acaba envaint els drets individuals de les persones. Per tant, és necessari investigar-ho i és necessari estar preocupat”, va postil·lar.

Méndez de Vigo es va pronunciar així després de la reunió del Consell de Ministres a la pregunta de si més enllà de l’actuació de la Fiscalia, el Govern es planteja algun altre tipus d’actuació des de l’Agència Tributària, una cosa que, de moment, va descartar.

Afirma que el cas mostra que “l’exageració i el radicalisme” no condueixen “absolutament a res”

El portaveu de l’Executiu, que va qualificar d’“extravagant” la trajectòria de Vidal, va indicar que, després de la retractació del jutge i el desmentiment de la Generalitat, són els “catalans els que han de decidir si estan satisfets” amb un Govern que “té les seues dades fiscals”.

En aquesta mateixa línia, el president del Govern, Mariano Rajoy, va considerar que era “inevitable” la renúncia a l’escó al Senat del jutge Santiago Vidal després de les “preocupants” declaracions que va realitzar assegurant que el Govern tenia les dades fiscals dels contribuents catalans obtingudes de forma il·legal. Després de recordar que la Fiscalia investigarà aquestes manifestacions, va reconèixer que el “tranquil·litza” que la Generalitat les hagi desmentit perquè si fos cert, seria d’“una enorme gravetat”.

El president del Govern va assenyalar que la dimissió de Vidal li semblava “inevitable” perquè “afirmar el que ha afirmat en públic és una cosa absolutament preocupant”. “Realment convé que tots ens manegem en la vida pública amb una mica de sentit comú i de seny”, va postil·lar.

Rajoy va recalcar que això “realment ha de servir per assumir el que, al seu parer, saben tots els espanyols, que “la sensatesa, la mesura i el diàleg és el que serveix per resoldre els problemes” mentre que “l’exageració, el radicalisme i l’extremisme no condueixen absolutament a res”, va concloure.

El portaveu del Govern, Íñigo Méndez de Vigo (esq.), i el ministre de Foment, Íñigo de la Serna.

El portaveu del Govern, Íñigo Méndez de Vigo (esq.), i el ministre de Foment, Íñigo de la Serna.

tracking