SEGRE

EUA POLÈMICA

L’ONU denuncia que el veto de Trump als immigrants és “il·legal”

Obama alerta, entre les crítiques mundials, que perillen els valors americans

Diverses persones sostenen pancartes durant una manifestació a Londres.

Diverses persones sostenen pancartes durant una manifestació a Londres.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alt comissariat de l’ONU per als Drets Humans, Zeid bin Ra’ad al-Hussein, va afirmar ahir que el veto temporal del president dels Estats Units, Donald Trump, a l’entrada de ciutadans de set països de majoria musulmana és “il·legal”, “malvat” i malbarata recursos per a la lluita contra el terrorisme.

“La discriminació basada en la nacionalitat únicament està prohibida pel dret humanitari”, va assenyalar Zeid en un missatge de la xarxa social Twitter de la seua oficina.

Per la seua part, Trump es va reafirmar en la decisió de prohibir l’entrada als Estats Units dels nascuts a l’Iraq, Síria, el Iemen, el Sudan, l’Iran, Líbia i Somàlia, assegurant que “només 109 persones de 325.000 (viatgers) van ser detingudes i retingudes per ser interrogades”.

El president nord-americà, en un nou missatge a Twitter, va defensar que la prohibició de l’entrada del col·lectiu afectat es fes sense previ avís. Desatén així les protestes i culpa les aerolínies del caos. Per la seua part, l’expresident dels Estats Units, Barack Obama, es va pronunciar per primera vegada des que va deixar el càrrec i va expressar el seu desacord “amb la idea de discriminar individus per la seua fe o religió”. “Els valors dels Estats Units estan en perill”, va alertar.

D’altra banda, partidaris de l’Estat Islàmic es van burlar de la decisió del president nord-americà assegurant que no aturaran els atacs als EUA.

Més d’un milió de britànics demanen que no visiti el seu paísLa primera ministra britànica, Theresa May, va afirmar ahir que la invitació perquè el president dels EUA, Donald Trump, visiti aquest any el Regne Unit “es manté”, malgrat les protestes socials per les mesures migratòries imposades per Washington. Durant el seu viatge a Washington la setmana passada, la líder conservadora va convidar Trump a realitzar una visita d’estat al país en una data per concretar, en la qual serà rebut per la reina Isabel II. En resposta a la possible visita del dirigent republicà, més d’1,4 milions de persones van firmar en menys de 24 hores una petició perquè el Govern suspengui aquesta invitació. Per la seua banda, l’alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, va arremetre contra la “vulneració de drets” de Donald Trump i va comparar la seua política amb l’arribada d’Adolf Hitler al poder a Alemanya.

tracking