SEGRE

CANADÀ TERRORISME

Sis morts en un atac contra una mesquita al Quebec

La Policia del Quebec vigila davant del centre atacat.

La Policia del Quebec vigila davant del centre atacat.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sis persones van morir i vuit més van resultar ferides, algunes de gravetat, en un atac terrorista perpetrat diumenge a la nit en una mesquita a la ciutat del Quebec. Els dos presumptes autors de l’atemptat al Centre Cultural Islàmic de la localitat van ser detinguts, segons va revelar el primer ministre del Quebec, Philipp Couillard.

L’atac es va iniciar poc abans de les 20.00 hora local de diumenge (la 01.00 GMT del dilluns). En aquell moment, diversos individus van entrar a la mesquita del Centre Cultural Islàmic i van disparar contra les diverses desenes de persones que es trobaven reunides al lloc. El Govern del Quebec va aclarir que només un dels dos joves que van ser detinguts després de l’atemptat és sospitós de perpetrar el tiroteig, mentre que l’altre figura com a “testimoni” en les investigacions que s’han obert.

D’altra banda, les autoritats judicials franceses van imputar pels atemptats del 13 de novembre del 2015 a París el presumpte terrorista Mohamed Abrini, conegut com “l’home del barret”.

tracking