SEGRE

TRIBUNALS INVESTIGACIÓ POLICIAL

Esbroncada judicial pel ‘cas Pujol’

El jutge investiga la procedència d’un ‘pendrive’ incorporat a la causa || Els investigadors no aporten “proves acreditades”, segons l’Audiència

Oleguer Pujol, al costat dels seus advocats, abans de declarar davant l’Audiència el 12 de gener passat.

Oleguer Pujol, al costat dels seus advocats, abans de declarar davant l’Audiència el 12 de gener passat.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La possible implicació d’exalts càrrecs del Partit Popular o, fins i tot, del rei emèrit en el cas Pujol ha provocat que la fiscal de l’Audiència Nacional i el jutge José de la Mata esbronquessin els policies que participaven en la investigació per la falta de claredat de les explicacions dels policies així com per amagar informació confidencial.

Així ho revela un àudio d’una conversa entre la fiscal Belén Suárez i un policia del cas, difós per El Mundo, en què es pot escoltar l’esbroncada de la fiscal a aquest agent al ser incapaç d’“acreditar” l’origen de les proves, condició bàsica per tirar endavant la investigació judicial ja que, altrament, es podria produir la nul·litat d’una part del cas Pujol.

Oleguer Pujol s’hauria quedat 5 milions de De la Rosa Jr., segons va declarar aquest davant del jutge

Els dubtes del jutge i de la fiscal mantenen part de la informació subministrada per la Policia fora de la causa, en què no obren les notes en les quals s’acusa el CNI de protegir l’expresident Pujol a canvi del seu silenci sobre els diners que el rei Joan Carles tindria a Suïssa. En aquest sentit, el jutge De la Mata investiga en una peça separada la procedència d’un pendrive incorporat per la Policia al cas Pujol amb informació que va servir a la UDEF per elaborar un informe incriminatori sobre Jordi Pujol Ferrusola, el fill gran de l’expresident.

El jutge ja ha pres declaració dins d’aquesta peça a diversos alts càrrecs policials que no han aclarit la procedència del dispositiu. Al principi, la Policia va afirmar que aquest disc dur provenia d’un jutjat de Barcelona, on s’investiga l’agència de detectius Método 3, però el jutge no va donar credibilitat a aquestes explicacions.

A partir d’aquest pendrive, l’agent encarregat del cas va elaborar l’octubre passat un informe en el qual afirma que des que la justícia l’investiga el gran dels Pujol i la seua parella han sostret 4,4 milions d’euros a la justícia.

D’altra banda, Oleguer Pujol s’hauria quedat amb cinc milions d’euros de Javier de la Rosa Jr., provinents de comissions de la compra de sucursals del Banc Santander, segons va declarar davant de l’Audiència l’exsoci del benjamí de l’expresident.

tracking