SEGRE

PARTITS PODEM

lglesias i Errejón, a mata-degolla al Congrés

Els líders de Podem demostren la tensió interna del partit als seus escons, encara que els protagonistes intenten treure importància a la seua discussió en públic

Moment de la discussió entre Errejón i Iglesias.

Moment de la discussió entre Errejón i Iglesias.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, i el seu portaveu parlamentari, Íñigo Errejón, que encapçalen els dos principals sectors del partit, van posar ahir de manifest a l’hemicicle del Congrés la tensió que es viu en el si de la formació morada en vigílies de l’assemblea estatal de Podem, coneguda com a Vistalegre II.

Tot just començar el ple extraordinari de la tarda, Iglesias i Errejón van ocupar els seus escons –s’asseuen un al costat de l’altre– i van començar a xarrar, però mentre la conversa avançava tant el gest d’un com el de l’altre es percebia tensió, una imatge que va ser captada pels fotògrafs.

Alguns dels seus companys de grup van reconèixer que existeix “alguna tensió” entre els sectors que capitanegen Iglesias i Errejón, com així ho va confirmar el diputat per Burgos, Miguel Vila, que tanmateix no era present a l’hemicicle en aquell moment.

Per la seua part, Errejón va reconèixer que va discutir “amb passió”, però va negar que es “barallessin”. “No ha passat res”, va assegurar.

Pablo Iglesias també va voler treure ferro a la situació. “En cap cas [va dir negant que discutissin], no som holandesos, som espanyols, i quan parlem gesticulem. En el futur procurarem no moure les mans, però ha sigut una conversa normal”, va afirmar en declaracions als mitjans quan sortia de l’hemicicle.

El líder d’IU, Alberto Garzón, no va poder veure l’incident, però va negar que pugui qualificar-se de “bronca”. Això sí, va reconèixer que tots dos “estan en un procés que té els seus ànims accelerats”.

Des d’Units Podem insisteixen que només parlaven i emmarquen la seua conversa dins de la normalitat. El cert és que els darrers contactes per intentar llimar diferències de cara al congrés del febrer han acabat en fracàs.

tracking