SEGRE

REGNE UNIT BREXIT

May demana al Parlament britànic suport a la llei per abandonar la UE

El Brexit podria estar activat el 9 de març després de passar per la Cambra dels Comuns i dels Lords || Explicarà, a més, com negociarà la sortida amb Brussel·les

Imatge d’arxiu de l’exterior del Parlament britànic.

Imatge d’arxiu de l’exterior del Parlament britànic.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern de la primera ministra britànica, la conservadora Theresa May, va demanar ahir als diputats que donin suport al seu projecte de llei d’activació del Brexit perquè es compleixi la voluntat del poble de sortir de la UE, expressada en el referèndum del 23 de juny.

El ministre per al Brexit, David Davis, va instar a recolzar el Projecte de Llei de la Unió Europea (Notificació per a la retirada), publicat dijous passat, a l’inaugurar el primer debat sobre el text a la Cambra dels Comuns, que durarà dos dies.

Després de ser debatut el text, els Comuns prendran una decisió el 8 i la Cambra dels Lords, el 9 de març

Davis va recordar que el projecte respon al dictamen del 24 de gener del Tribunal Suprem, que va obligar l’Executiu a consultar amb el Parlament abans d’activar l’article 50 del Tractat de Lisboa, cosa que permetrà iniciar les negociacions amb Brussel·les per a la sortida del Regne Unit de la UE.

“No és una llei sobre si el Regne Unit ha de deixar la UE o sobre com ho ha de fer. És simplement per implementar una decisió ja presa, un punt sense retorn ja superat”, va declarar al presentar el debat.“Vam preguntar a la gent si volia deixar la UE i van decidir que sí”, va prosseguir, per afegir: “Confiïn en el poble.” Es preveu que, després de debatre el text i analitzar possibles esmenes en els propers dies, la Cambra dels Comuns ho voti el proper 8 de febrer, mentre que, si no hi ha traves, la dels Lords ho farà entorn del 9 de març.

Prèviament, els Comuns decidiran en una altra votació avui dimecres, al final del seu debat, si accepten que el projecte de llei prossegueixi el tràmit parlamentari establert, que s’espera que prosperi sense problemes gràcies a la majoria parlamentària conservadora.

Al marge del projecte de llei d’activació del Brexit, el Govern de May s’ha compromès a presentar pròximament un “llibre blanc” amb detalls de la seua estratègia negociadora amb Brussel·les, que serà debatuda pels parlamentaris britànics.

Espanya, el tercer país més ben situat per atreure capital britànic? Espanya és el tercer país més ben situat d’Europa, empatat amb França i Itàlia, per rebre les inversions que abandonin el Regne Unit pel Brexit, segons l’informe European attractiveness survey: Plan B for Brexit d’EY. Alemanya figura com la millor opció, amb un 54% de les respostes, seguida per Holanda (33%), mentre que Espanya, França i Itàlia aconsegueixen un 8%. Madrid i Barcelona també estan ben col·locats com a ciutats per captar el capital dels inversors estrangers.

tracking