SEGRE

POLÈMICA NOMENAMENT

Red Eléctrica nomena conseller l’exdirector de la Guàrdia Civil

Cobrarà 175.000 euros anuals i C’S ho titlla de “cop de dit”

Arsenio Fernández de Mesa.

Arsenio Fernández de Mesa.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell d’administració de Red Eléctrica de España (REE) ha designat nou conseller de la companyia l’exdirector general de la Guàrdia Civil Arsenio Fernández de Mesa, segons va anunciar l’empresa en una nota remesa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Férnandez de Mesa, que va deixar el seu càrrec al capdavant de la Guàrdia Civil al novembre, assumeix el lloc de vocal de REE per cooptació i en substitució d’Agustín Conde

Durant la seua trajectòria professional, Fernández de Mesa ha sigut diputat a les Corts en set legislatures i president de la Comissió Nacional de Defensa, membre de l’Assemblea Internacional de l’OSCE i membre de l’Assemblea Parlamentària de l’Aliança Atlàntica.

Per la seua part, el president de Ciutadans, Albert Rivera, va denunciar el nomenament de Fernández de Mesa, que va titllar de “cop de dit en tota regla”. Són “tics de la vella política”, va assenyalar el líder de la formació taronja, que va retreure al PP i al PSOE que no hagin après que el que els espanyols han demanat a les urnes no és només un canvi de fons sinó també de formes.

Segons alguns mitjans, Fernández de Mesa cobrarà un salari aproximat de 175.000 euros a l’any, segons l’últim informe de retribucions remès per la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

El ministre d’Energia, Álvaro Nadal, va evitar als passadissos del Congrés comentar el nou nomenament al·legant que es tracta d’“una decisió empresarial”.

tracking