SEGRE

EUA POLÈMICA

Trump fulmina la fiscal general dels EUA al desafiar les seues ordres

Sally Yates havia demanat al departament de Justícia que no acatés l’ordre sobre immigració || El president promet abaratir el preu dels medicaments

Imatge de la fiscal general en funcions, Sally Yates, destituïda per Donald Trump.

Imatge de la fiscal general en funcions, Sally Yates, destituïda per Donald Trump.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

En aquest sentit, el Parlament Europeu debatrà avui les conseqüències del veto que Donald Trump ha imposat als nacionals de set països de majoria musulmana.

D’altra banda, el Parlament britànic debatrà el 20 de febrer si s’ha de portar a terme la visita d’estat al Regne Unit de Trump, després de la recollida de més d’un 1,6 milions de firmes en contra.

?

washington

El president dels EUA, Donald Trump, va rellevar ahir del càrrec la fins ara fiscal general en funcions, Sally Yates, després que es negués a defensar en els tribunals el veto a immigrants i refugiats imposat per la Casa Blanca divendres passat.

“Yates ha traït el Departament de Justícia al negar-se a fer complir una ordre dissenyada per protegir els ciutadans dels Estats Units”, va apuntar la Casa Blanca en un comunicat.

Sally Yates és una fiscal de l’era de Barack Obama i esperava en el càrrec que el Senat nord-americà confirmés el nominat de Trump per a la Fiscalia General, el senador republicà Jeff Sessions.

Aquesta posició arribava després de l’enorme controvèrsia causada per la mesura de Trump, que ha revoltat mig món i que va omplir de protestes els principals aeroports del país durant el cap de setmana.

D’altra banda, l’excèntric president nord-americà va demanar a la indústria farmacèutica que impulsi la producció al país i abarateixi els preus, i va prometre accelerar els terminis per a l’aprovació de nous medicaments i nomenar aviat un nou responsable de l’Administració d’Aliments i Medicaments.

Alarma a la UE pel canvi de l’administració als EUAEl president del Consell Europeu, Donald Tusk, va qualificar ahir de “preocupants” les declaracions de la nova administració nord-americana i va considerar que, sumat a altres factors, contribueix a fer el futur “impredictible”. “El canvi a Washington posa la Unió Europea en una situació difícil, amb una nova administració que sembla posar en dubte els últims setanta anys de política exterior americana”, va dir.

tracking