SEGRE

El ministeri de l'Interior nega que l'operació pel finançament de CDC respongui a l'accelerament sobiranista

El ministeri de l’Interior nega que l’operació pel finançament de CDC respongui a l’accelerament sobiranista

El ministeri de l’Interior nega que l’operació pel finançament de CDC respongui a l’accelerament sobiranista

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, ha assegurat aquest dijous que "cal dissipar qualsevol dubte" respecte que l’operació de la Guàrdia Civil a Barcelona contra el presumpte finançament irregular de CDC (actual PDeCAT) sigui una resposta a la intensificació del procés sobiranista a Catalunya.

En declaracions a la Cadena SER, Zoido ha descartat que l’operació Pika, que està duent a terme la Guàrdia Civil a Catalunya amb al voltant de vint registres, sigui una resposta a un accelerament del procés sobiranista, després dels anuncis de posada en marxa de la hisenda pròpia catalana i les declaracions de membres de la Generalitat que el referèndum sobiranista podria fins i tot avançar-se.

El moment en què es desencadenen les operacions no depèn moltes vegades de la Guàrdia Civil o la Policia, ha subratllat el ministre, que ha recordat que els registres s’estan practicant per ordre de l’autoritat judicial, en concret del jutjat d’instrucció número u del Vendrell (Tarragona).

En aquest cas, Zoido ha subratllat que és la quarta vegada que es realitza una operació d’aquestes característiques en el cas del suposat finançament irregular de CDC i ha dit que "no ha estat a instàncies de la Guàrdia Civil, sinó de la pròpia autoritat judicial".

La Guàrdia Civil està desenvolupant una operació contra el suposat finançament irregular de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) en el qual es preveuen prop de vint requeriments policials relacionats amb tres empreses d’infraestructures de l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha precisat en una nota que el jutge no ha acordat cap detenció, per la qual cosa la vintena d’arrestos prevista s’ha produït en el marc dels registres als despatxos professionals i habitatges dels empresaris i exdirigents de CDC investigats.

tracking