SEGRE

POLÍTICA PODEM

Iglesias i Errejón pugnaran pel lideratge i Bescansa abandona la direcció

Al no arribar a acords sobre les llistes

Iglesias i Errejón, ahir al Congrés dels Diputats.

Iglesias i Errejón, ahir al Congrés dels Diputats.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, i el secretari polític, Íñigo Errejón, portaran la seua pugna a la II Assemblea Ciutadana Estatal de Vistalegre de l’11 i el 12 de febrer, mentre que la número tres de la formació, Carolina Bescansa, anunciava ahir la seua renúncia a formar part de la nova direcció que surti del congrés morat.

Iglesias i Errejón competiran amb projectes i candidatures a la direcció diferents, després d’haver constatat la impossibilitat d’arribar a un acord total abans que finalitzi el termini fixat pel partit per negociar, que expira la mitjanit d’aquest dimecres. Finalment, les diferències polítiques i organitzatives entre els seus projectes han pesat més que les coincidències, i els equips dels dos han assumit, després de deu dies de converses i molts desacords, la impossibilitat de confluir en una mateixa candidatura. Encara que l’encreuament d’acusacions i retrets ha anat en augment a mesura que avançaven els dies, cap dels equips va voler donar per trencades les negociacions públicament. Fins i tot poques hores abans de finalitzar el termini, tant Iglesias com Errejón asseguraven que seguien intentat arribar al màxim nivell d’acord possible i es negaven a tancar la porta a l’acord. En aquest sentit, aquest dimarts es va tancar un acord de mínims sobre qüestions organitzatives del partit.

Cap dels equips va donar per trencades públicament les negociacions mentre ultimaven les candidatures

L’enfrontament a Podem ha portat, a més a més, la secretària d’Anàlisi Política i Social, Carolina Bescansa, i el secretari d’Economia, Nacho Álvarez, a decidir deixar els seus càrrecs en la direcció i renunciar a integrar-se en cap de les candidatures plantejades per formar part de la nova direcció que surti de la imminent assemblea de Vistalegre II.

tracking