SEGRE

POLÍTICA POLÈMICA

Polèmica per un cartell de la CUP en el qual es bufeteja Toni Comín

Indignació al Govern per la campanya || Tot el Parlament, menys els cupaires, es desmarca de les imatges en què una infermera agredeix el conseller de Salut

Cartell difós a Twitter per Endavant, organització de la CUP.

Cartell difós a Twitter per Endavant, organització de la CUP.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Uns cartells d’Endavant, organització integrada a la CUP, en els quals una infermera bufeteja el conseller de Salut, Antoni Comín, van provocar ahir indignació al Govern, fins al punt que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va dir que sentia “vergonya” per aquest “atac inacceptable”. La portaveu del Govern, Neus Munté, va reaccionar des de Twitter: “Cap banalització de la violència! Sento vergonya i indignació amb el cartell d’Endavant.”

Endavant, un dels sectors de la CUP més reticents a col·laborar amb el Govern i que en els debats interns es va oposar a donar suport als Pressupostos per al 2017, va replicar que la violència són les retallades fetes pel Govern en la sanitat pública. “No us veiem tan indignats amb els passadissos plens de malalts”, van apuntar, i van anunciar que no retirarien les imatges.

Toni Comín, per la seua part, va defensar que “l’ideal” seria que el corrent de la CUP retirés els dos cartells en els quals critica les retallades en sanitat.

Diputats del Parlament de tots els grups, menys de la CUP, es van desmarcar dels cartells impulsats per Endavant. A la comissió d’Economia que ahir debatia els Pressupostos del 2017 i la llei d’acompanyament, els portaveus de Junts pel Sí, Ciutadans, PSC, Catalunya Sí que es Pot i el PP es van referir a la polèmica i van condemnar els cartells.

El Col·legi d’Infermeres de Barcelona va lamentar, pel seu costat, que al cartell per convocar una protesta dels treballadors al Parc Taulí s’identifiqui la dona que pega Comín amb aquest col·lectiu sanitari.

Les paraules de Mireia Boya van motivar la reacció de diversos militants d’Endavant, motiu pel qual la diputada lleidatana va afinar més i va voler deixar clar que no aprova cap violència, però que tampoc critica la mobilització, sinó que “no em sento còmoda amb el grafisme”, va subratllar.

Gabriel, a favor de la iniciativa contra el conseller, i Boya se’n desmarca? La diputada de la CUP al Parlament Anna Gabriel va secundar ahir els cartells d’Endavant contra les retallades a la sanitat pública, mentre que la diputada aranesa Mireia Boya es va desmarcar del contingut. En els seus perfils de Twitter, Gabriel, que forma part del corrent Endavant-OSAN, va reproduir la imatge de la facció cupaire. “Digueu-me gandhiana, si voleu, però a mi tampoc m’agrada veure violència. Cap”, va afirmar Boya, que no pertany a la facció d’Endavant.

tracking