SEGRE

ESTATS UNITS POLÈMICA

Trump defensa el veto a musulmans de set països per “mantenir la mala gent fora”

El president elegeix Neil Gorsuch, un ferri conservador, com a jutge vitalici al Tribunal Suprem

Trump va anunciar ahir el nomenament de Neil Gorsuch com a jutge vitalici al Suprem.

Trump va anunciar ahir el nomenament de Neil Gorsuch com a jutge vitalici al Suprem.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nou president dels Estats Units, Donald Trump, va insistir ahir en la seua defensa de la prohibició de viatge imposada als ciutadans de set països de majoria musulmana, a l’afirmar que “es tracta de mantenir la mala gent fora del país”. “Tothom està discutint si és o no una prohibició. Digueu-li com vulgueu. Es tracta de mantenir la mala gent –amb males intencions– fora del país”, va escriure en el seu compte oficial de Twitter. En tuits anteriors, el magnat novaiorquès va restar importància a la contestació internacional i al caos generat als aeroports nord-americans per la immediatesa d’aquesta mesura. “No és gens agradable buscar terroristes abans que puguin entrar”, va afirmar.

Trump va escollir el jutge conservador Neil Gorsuch, conegut per la seua estricta interpretació de la Constitució, per ocupar un càrrec vitalici al Tribunal Suprem, fet que inclina més cap a la dreta la composició de la màxima instància judicial del país.

Gorsuch, de 49 anys, és un jutge d’impecable currículum i notable prestigi en els cercles judicials de la dreta cristiana, que necessitarà el vistiplau del Senat si vol convertir-se en el novè integrant del Tribunal Suprem i atorgar de nou una majoria conservadora a la cort. Així mateix, els republicans van canviar les normes del Senat per desbloquejar els nomenaments de Trump. Mitjans nord-americans van informar que, en absència dels demòcrates, que estan boicotejant el procés de confirmació dels nomenaments, la majoria republicana va prendre la directa i va votar els nomenaments dels candidats al Tresor, Steve Mnuchin, i a Sanitat, Tom Price.

D’altra banda, la Casa Blanca va recuperar ahir la comunicació en castellà per a Twitter, si bé la pàgina web de la Casa Blanca manté només la versió anglesa.

En un altre ordre de coses, el comitè Judicial del Senat dels Estats Units va aprovar la nominació del senador Jeff Sessions com a pròxim fiscal general del país, després de diversos retards forçats pels demòcrates arran de la polèmica aixecada per l’acomiadament fulminant de la fiscal general en funcions, Sally Yates. El Senat també va confirmar Rex Tillerson com a secretari d’Estat de Trump.

L’Eurocambra vol declarar no grat l’ambaixador dels EUAUnanimitat entre els grans grups polítics al Parlament Europeu contra el nou president dels Estats Units, Donald Trump, i el seu possible ambaixador davant de la Unió Europea, Ted Malloch. Els líders dels grups parlamentaris popular, socialdemòcrata, conservador i reformista, liberal, verd i de l’esquerra unitària van condemnar ahir el veto de Trump de l’entrada als EUA dels ciutadans de set països musulmans, una mesura a la qual només van donar suport Nigel Farage i l’extrema dreta de Marine Le Pen. A més, populars i socialistes van reclamar a la Unió Europea que no acrediti com a ambaixador Ted Malloch, el qual consideren persona no grata pels seus comentaris contra l’euro i la UE. Els socialdemòcrates van demanar al president de l’Eurocambra, Antonio Tajani, que Malloch sigui declarat no grat a Brussel·les.

tracking