SEGRE

POLÍTICA EUA

Els líders europeus busquen avui coordinar l’estratègia davant Trump

El president nord-americà penja el telèfon al primer ministre d’Austràlia a causa dels refugiats || Afirma que la resta dels països s’han aprofitat dels EUA

Trump, ahir durant el seu primer Dinar Nacional d’Oració.

Trump, ahir durant el seu primer Dinar Nacional d’Oració.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els països de la Unió Europea buscaran avui una resposta “coordinada” al desafiament que implica la nova administració nord-americana del president Donald Trump, en una cimera informal que abordarà també la manera de frenar la immigració pel Mediterrani i la futura UE després del Brexit. En la primera reunió des de la presa de possessió de Trump, provaran de transmetre un “missatge d’unitat” davant dels temors que suscita a Europa el nou Govern nord-americà, pel possible canvi en les relacions transatlàntiques.

Per la seua part, el president nord-americà ha obert un nou front amb Austràlia després que The Washington Post revelés que dissabte va mantenir una tensa trucada amb el seu primer ministre, Malcolm Turnbull, a qui va penjar el telèfon abans de temps, criticant un acord en matèria de refugiats firmat pel seu antecessor, Barack Obama. Turnbull va dir que “no és correcte” que Trump li pengés i va afirmar que va ser “molt franc i directe”.

El govern de Peña Nieto nega que el president Trump amenacés d’enviar tropes armades a Mèxic

El president nord-americà va admetre ahir que està sent “dur” i ho seguirà sent en les seues converses amb altres líders internacionals, ja que, segons el seu parer, la resta dels països s’han aprofitat fins ara del seu i “això no succeirà més”, va comentar durant la seua intervenció en el Dinar Nacional d’Oració, un acte que barreja política i religió i que se celebra tradicionalment a Washington el primer dijous de febrer.

Pel que fa a una trucada amb Peña Nieto, celebrada divendres passat, en la qual Trump suposadament va amenaçar el seu homòleg mexicà d’enviar tropes al seu país per combatre els “bad hombres”, Mèxic va desmentir categòricament les informacions sobre aquestes suposades humiliacions i amenaces de Trump. El president dels EUA va reiterar, a més, les seues “serioses preocupacions” sobre el Tractat de Lliure Comerç (TLCAN) amb Mèxic i el Canadà, i va subratllar la intenció d’“accelerar-ne” la renegociació.

Després de les informacions que van relacionar Rússia amb diversos atacs cibernètics durant els recents comicis presidencials als EUA per afavorir la victòria de Trump, les agències d’Intel·ligència van alertar que aquesta situació podria repetir-se a Holanda.

En una investigació publicada a finals del mes de gener, experts en seguretat cibernètica van comprovar que el software que s’utilitza actualment en les meses electorals dels Països Baixos és “antiquat” i “molt vulnerable” als pirates informàtics.

Holanda comptarà els vots a mà per evitar un atac cibernètic? El Consell Electoral holandès comptabilitzarà manualment els vots de les eleccions generals del 15 de març i comunicarà els resultats per telèfon, davant la creixent preocupació a un atac cibernètic que pugui influir en el resultat dels comicis.

tracking