SEGRE

FRANÇA TERRORISME

Un soldat abat un home que l’havia atacat a l’entrada del Louvre

Hollande afirma que és un atemptat terrorista

Agents de policia munten ahir guàrdia al Louvre, a París.

Agents de policia munten ahir guàrdia al Louvre, a París.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un home va agredir ahir amb un matxet un grup de militars al costat del museu del Louvre, al crit d’“Allahu Akbar” (“Déu és el més gran”, en àrab), motiu pel qual l’agressor va resultar ferit quan va ser neutralitzat pels agents. L’agressor, que segons el registre del seu telèfon mòbil sembla ser un egipci de 29 anys, es va precipitar contra els agents de policia i en va ferir lleument un al cap poc després de les 09.00 hores, una hora després de l’obertura del cèlebre museu, el més visitat del món. L’home portava una arma blanca, però cap explosiu a cap de les dos motxilles que duia.

A l’espera de les primeres dades de la Fiscalia, el president de França, François Hollande, va assegurar que l’atac té “sens dubte” un caràcter terrorista, i reflecteix que “l’amenaça segueix i se li ha de fer front”. Els companys de l’agent agredit van ser els que van frenar l’agressor amb cinc trets, un dels quals el va tocar a la panxa i el va deixar ferit de gravetat.

Va atacar amb un matxet un agent al crit d’“Al·là és gran” i està greu després de ser tirotejat pel soldat

Una segona persona amb un comportament “sospitós” va ser també detinguda. Segons les primeres sospites, el jove, que va ser traslladat a l’hospital Georges Pompidou per ser operat, va entrar a França el passat 26 de gener procedent de Dubai i no era conegut pels serveis secrets. L’acció va tenir lloc a l’esplanada que hi ha davant del museu i va obligar a evacuar la pinacoteca i a establir un cordó de seguretat darrere del qual van quedar confinades prop de 1.200 persones. “Van ser instants de veritable por, tots teníem en la memòria moments terribles”, va explicar una turista.

La Fiscalia antiterrorista de París va obrir una investigació pels càrrecs de “temptatives agreujades d’assassinats en relació amb el terrorisme i associació terrorista criminal”.

tracking