SEGRE

POLÍTICA PODEM

Duel davant l’assemblea de Vistalegre

Iglesias diu que “la transversalitat és assemblar-se a Espanya” i demana “no enganyar la gent” || Errejón crida el partit “que s’espolsi els complexos de l’esquerra”

Errejón, ahir durant la presentació de la seua candidatura a Madrid.

Errejón, ahir durant la presentació de la seua candidatura a Madrid.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Pablo Iglesias i Íñigo Errejón van arrancar ahir la seua campanya per a Vistalegre II, el primer reivindicant que sense el seu equip no és res i el segon demanant preservar el “tàndem” que ha sigut la fortalesa de la formació morada: la unió del número u i el número dos.

El mateix dia i en actes gairebé encavalcats, Iglesias i Errejón van presentar les seues candidatures i les idees entre les quals han d’elegir des d’ahir i fins dissabte vinent els inscrits de Podem en una votació on-line. Iglesias, que va reunir unes 200 persones, va demanar el vot per a la seua llista a la direcció, la que ell mateix encapçala a més de presentar-se per continuar sent el secretari general, que va defensar com la que “més s’assembla a Espanya”, la qual cosa segons el seu parer representa la veritable “transversalitat”, davant els que creuen que aquesta significa “assemblar-se als partits i els polítics de sempre”. “La clau de Podem no són estratègies socials en un laboratori, és dir la veritat”, va proclamar, mentre que va fer una crida a tot el partit a dir-se la veritat també entre ells.

“Que mai més no se’ns vegi en els mitjans utilitzant relats per atacar-nos a nosaltres mateixos”, va incidir.

Una foto d’Iglesias i Errejón quan no competien pel model de partit presidia l’escenari en el cine Palafox de Madrid, amb un aforament de 800 persones, on el número dos de la formació es dirigia als militants –també a les diverses desenes que es van quedar fora per falta de espai: “Ni una mala paraula sobre cap company”, va aconsellar. Errejón va cridar a “espolsar-se els complexos de l’esquerra tradicional dels noranta” i arrancar “victòries concretes” al Govern del PP, que va acusar de “maltractar” els ciutadans i ser “ineficaç” però “dèbil”.

Iglesias continua insistint que el que es disputa a Vistalegre II són dos lideratges, encara que Errejón demanés ahir el vot per a ell com a secretari general.

I aquesta foto a l’escenari del “tàndem”

Iglesias

-Errejón va provocar la reacció del cofundador del partit Juan Carlos Monedero, que a Twitter va escriure: “Podem no hauria de jugar a la mentida. Si guanya Errejón és contra el projecte d’Iglesias. L’autèntic, no el de cartró.”

D’altra banda, les turbulències que travessa el partit van provocar ahir un cop de mà a Podem Catalunya. La dimissió de Jèssica Albiach de la direcció va ser aprofitada pel seu responsable, Albano Dante Fachin, per apartar Marc Bertomeu de la coordinació executiva de la formació.

tracking