SEGRE

POLÍTICA CONGRESSOS

Rivera tomba la socialdemocràcia i aspira a governar a partir del 2019

Presumeix del “pes nacional” de les reformes impulsades pels taronges i de no tenir deutes || La seua gestió és aprovada amb el suport del 97% dels compromissaris

Rivera, amb la direcció de Ciutadans, ahir en el congrés de la formació taronja a Madrid.

Rivera, amb la direcció de Ciutadans, ahir en el congrés de la formació taronja a Madrid.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’assemblea de Ciutadans va recolzar ahir la proposta d’Albert Rivera de redefinir el partit i va votar a favor d’eliminar del seu ideari la referència a la socialdemocràcia per substituir-la pel liberalisme progressista. Rivera, a més, aspira que la formació d’origen català rellanci el seu projecte per formar governs a partir del 2019, quan està prevista la celebració d’eleccions municipals, autonòmiques i europees.

Aquest va ser el debat més encès d’un congrés en el qual l’equip de Rivera va comptar amb el suport de més del 70% dels compromissaris, cosa que li va permetre rebutjar les set esmenes a la totalitat que hi havia plantejades contra el seu projecte. Entre aquestes, les que advocaven per deixar d’esmentar l’expresident del Govern central Adolfo Suárez o l’aposta per entrar ja en governs de coalició en comptes d’esperar al 2019.

En aquest sentit, l’informe presentat pel president de C’s en el congrés del partit sobre la gestió feta en els últims cinc anys va ser aprovat amb el suport del 97% dels compromissaris presents, mentre que l’informe financer va rebre un suport del 96 per cent.

Rivera va treure pit davant del conclave del “pes nacional” que estan tenint les “reformes taronges” promogudes pel seu partit i de ser una formació sense deutes i amb superàvit, la qual cosa els garanteix no tenir les mans lligades, segons va afirmar. El líder de C’s va destacar el seu creixement electoral i va ressaltar que, malgrat ser un partit d’origen autonòmic, sempre hi va haver l’anhel i les ganes de canviar Espanya i traslladar els valors de llibertat, igualtat i unió a tots els espanyols. I que ara són la tercera força política municipal amb 755 grups en ajuntaments i sense la necessitat de coalicions ni confluències. “Sense cercles ni quadrats. Sols, units, junts”, va subratllar. Diversos líders autonòmics de C’s i membres de la nova executiva nacional van defensar l’eliminació de les referències a la socialdemocràcia del seu ideari perquè, segons el seu parer, aquesta ideologia està “superada”. “A dia d’avui no té sentit que Ciutadans estigui en la socialdemocràcia”, va recalcar el portaveu taronja a l’Assemblea de Madrid, Ignacio Aguado.

tracking