SEGRE

PARTITS POLÍTICA

Pablo Iglesias veu “normal” dimitir si la seua llista i projecte no guanyen

Un dirigent valencià compara l’actual secretari general amb “Saddam Hussein o Franco” || Errejón crida a evitar el “fang” amb declaracions “fora de lloc”

El secretari polític de Podem, Íñigo Errejón.

El secretari polític de Podem, Íñigo Errejón.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El líder de Podem, Pablo Iglesias, va considerar ahir “normal” que presenti la dimissió com a secretari general del partit si la seua llista i projecte no són votats majoritàriament en l’assemblea de Vistalegre del cap de setmana que ve. “Jo crec que algú no pot estar al capdavant d’una formació política si les seues idees i equip són minoritaris”, va alertar. Amb tot, creu que això no passarà, sinó que les seues propostes i el seu equip tindran més suport. En aquest cas, va assegurar que integrarà els membres dels altres equips majoritaris.

També va fer referència a les acusacions de l’exsecretari general a Madrid Luis Alegre, que va titllar l’equip d’Iglesias de ser un “grup de conspiradors” que ha entrat al partit amb la intenció d’“excloure” tots els que no formen part de la seua “colla”. “Sento llàstima que es parli de Luis Alegre no perquè sigui un dels filòsofs més brillants d’Espanya, que ho és, sinó perquè insulti companys”, va lamentar.

Ahir mateix, el secretari general de Podem al País Valencià, Antonio Montiel, va considerar que s’ha “de corregir” la “fórmula plebiscitària” de la secretaria General del partit que dirigeix Iglesias, que permet convocar una assemblea als inscrits “saltant-se l’organització”, ja que, segons va dir, “això ho feia Saddam Hussein, Franco i ho han fet altres personatges al llarg de la història per justificar la idea que entre el líder carismàtic i el poble no hi ha res”. Posteriorment es va retractar.

Per la seua banda, el líder del corrent Recuperar la Il·lusió i portaveu parlamentari de Podem, Íñigo Errejón, va fer una crida a aixecar les banderes del Podem “original” i va reclamar evitar declaracions “gruixudes” i “fora de lloc” que, segons el seu parer, l’únic que generen és “fang” en relació amb l’encreuament d’acusacions dels últims dies entre membres del seu sector i del corrent que capitaneja Pablo Iglesias.

D’altra banda, va negar que hagi percebut com una traïció la decisió de Patxi López de presentar-se a la secretaria general del partit: “Per a res, jo a Patxi sempre l’he vist un company, una persona que m’ha estat lleial. Compta amb el meu respecte i el meu afecte.”

D’altra banda, creu que podria entendre’s amb Podem si estigués liderat per Iñigo Errejón. Això sí, va assegurar que si aconsegueix tornar als comandaments de Ferraz, ell respectarà la decisió que prenguin els militants del partit morat. A més a més, va defensar que estaria disposat a tornar a negociar amb Ciutadans.

Sánchez assegura que deixarà la política si perdL’exsecretari general del PSOE, Pedro Sánchez, va assegurar ahir que si perd les primàries es retirarà de la vida política, encara que està convençut que les guanyarà i que aconseguirà integrar els sectors discrepants al si del partit el lideratge del qual vol recuperar. “Cap candidatura pot integrar el PSOE com la puc integrar jo, perquè represento bona part de la militància i represento també bona part de la direcció”, va afirmar Sánchez en una entrevista concedida al diari 20 Minutos.

tracking